Υπερψηφίζει τον προϋπολογισμό ο Γ. Σαρίδης της Ένωσης Κεντρώων

Υπάρχουν τρεις λόγοι που με εμποδίζουν να καταψηφίσω τον προϋπολογισμό, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης, κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, και προσέθεσε: «Πρώτον, μετά από χρόνια ο προϋπολογισμός γράφτηκε στην Ελλάδα από Έλληνες. Δεύτερον, όσο λίγα και αν δίνει -τα έχω χαρακτηρίσει ψίχουλα πολλές φορές- δίνει τα περισσότερα εδώ και πολλά χρόνια. Τρίτον αποκαθιστά αδικίες και βάζει τέλος στην κατρακύλα».

Ο κ. Σαρίδης κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για την προστασία ευάλωτων στρωμάτων «για να πιστέψει το άνοιγμα της προς το κέντρο, το κέντρο που υπηρέτησα και υπηρετώ». Πρόκειται για την πρόταση νόμου «Τροποποίηση και συμπλήρωση του Νόμου 3226/2004 (ΦΕΚ 24/Α/4.2.2004) “Παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος και άλλες διατάξεις” – Αναπροσαρμογή κριτηρίων υπαγωγής στο Νόμο και διερεύνηση του πεδίου εφαρμογής του», για την οποία ο κ. Σαρίδης είπε ότι έχουν ενημερωθεί τα κόμματα εδώ και καιρό.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, προτού ανακοινώσει τους λόγους που τον εμποδίζουν να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, αναφέρθηκε στο πνεύμα της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει και ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν στη σύνταξή του, δηλαδή πολίτες που «δεν ενέδωσαν στην οργή», αλλά εργάστηκαν για τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα πάνω στην κόκκινη γραμμή της φτώχειας. «Είναι πολλά εκείνα που πρέπει να διορθώσουμε. Αν πράγματι έχουμε ξεκινήσει να αφήνουμε πίσω μας τα μνημόνια, αν πράγματι έχουμε ανακτήσει ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, τότε πρέπει άμεσα να ξεκινήσουμε να δούμε αυτό το πρόβλημα. Το πρώτο που πρέπει να διορθώσουμε είναι πού βρίσκεται ακριβώς το όριο της φτώχειας”, είπε ο κ. Σαρίδης και κάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να απαντήσουν ευθέως και πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού την επόμενη Τρίτη, ποια είναι η θέση τους απέναντι σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα και την πρόταση νόμου που έχει κατατεθεί.

«Κύριοι της κυβέρνησης, υπάρχουν τρεις λόγοι που με εμποδίζουν να καταψηφίσω τον προϋπολογισμό σας. Τρία πράγματα που άλλαξαν σε σχέση με τους προηγούμενους προϋπολογισμούς που έχω καταψηφίσει», είπε ο κ. Σαρίδης και εξήγησε: «Πρώτον, μετά από χρόνια ο προϋπολογισμός γράφτηκε στην Ελλάδα από Έλληνες. Δεύτερον, όσο λίγα και αν δίνει -τα έχω χαρακτηρίσει ψίχουλα πολλές φορές- δίνει τα περισσότερα εδώ και πολλά χρόνια. Τρίτον, ξεκινά να αποκαθιστά αδικίες και βάζει ένα τέλος στην κατρακύλα της οικονομίας. Σας καλώ να εξετάσετε την πρόταση νόμου που έχω καταθέσει μήπως μου δώσετε και ένα λόγο για να πιστέψω το άνοιγμά σας προς το κέντρο, το κέντρο που ονειρεύτηκα, το κέντρο που υπηρέτησα και υπηρετώ. Πάντα πρώτοι, πάντα πρωταγωνιστές. Η δημοκρατία μας η Ελλάδα μας, οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί. Με σεβασμό απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, να βρίσκομαι δίπλα. Πάντα δίπλα του ήμουν, εκεί ανήκω».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί