ΣΥΡΙΖΑ: Φαίνεται ότι η πρόσφατη πρόταση Μιχαλολιάκου για συνεργασία συγκίνησε τη ΝΔ

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη 13/12, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στη χυδαία ανακοίνωση της ΝΔ Θεσσαλονίκης για την αυριανή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, η εν λόγω ανακοίνωση «ξεπερνάει κάθε όριο-ακόμα και για τη Ν.Δ. του Α. Γεωργιάδη και του Μ. Βορίδη. Για τη Ν.Δ, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που προκαλεί με τη διεξαγωγή της εκδήλωσής του, «βάφει μαύρη τη Θεσσαλονίκη» και «διακινδυνεύει την ομαλότητα της πόλης, για να δημιουργήσει επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» απέναντι στο συνέδριό τους.  Μάλιστα, η Ν.Δ. ουσιαστικά προαναγγέλλει έκτροπα την Παρασκευή, καταλογίζοντας προκαταβολικά στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για αυτά. Φαίνεται ότι η πρόσφατη πρόταση του  Μιχαλολιάκου για συνεργασία συγκίνησε τόσο τη Ν.Δ., που πλέον έχει επιλέξει  ανοιχτά την πολιτική της συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή»

Δείτε ακόμη: Στοργικός εναγκαλισμός Μιχαλολιάκου με ΝΔ – Τι ανταλλάγματα ζητάει (Βίντεο)

Όπως τονίζει η Κουμουνδούρου αναλυτικά:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε από τη Ν.Δ. να πάρει, έστω και καθυστερημένα, αποστάσεις από τα φασιστικά αίσχη των εθνικιστικών ομάδων που διοργανώνουν αντισυγκέντρωση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή έκανε τα πάντα για να επιβεβαιώσει ότι για μια ακόμα φορά ταυτίζεται με τις θέσεις και τη ρητορική της ακροδεξιάς.

Ξεπερνάει, όμως, κάθε όριο-ακόμα και για τη Ν.Δ. του Α.Γεωργιάδη και του Μ..Βορίδη- η ανακοίνωση της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης. Για τη Ν.Δ, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που προκαλεί με τη διεξαγωγή της εκδήλωσής του, «βάφει μαύρη τη Θεσσαλονίκη» και «διακινδυνεύει την ομαλότητα της πόλης, για να δημιουργήσει επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» απέναντι στο συνέδριό τους.  Μάλιστα, η Ν.Δ. ουσιαστικά προαναγγέλλει έκτροπα την Παρασκευή, καταλογίζοντας προκαταβολικά στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για αυτά. Φαίνεται ότι η πρόσφατη πρόταση του  Μιχαλολιάκου για συνεργασία συγκίνησε τόσο τη Ν.Δ., που πλέον έχει επιλέξει  ανοιχτά την πολιτική της συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή.

Ο δημοκρατικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας θα απαντήσει αποφασιστικά μέσα από τη μαζική του συμμετοχή στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων και των τρίκυκλων έχει τελειώσει και όσοι θέλουν να την αναβιώσουν θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει».

Είχε προηγηθεί χθες αλλά και τις προηγούμενες ημέρες η έκκληση του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ να σταματήσει να τους χαϊδεύει και να πάρει αποστάσεις από τους σύγχρονους Γκοτζαμάνηδες, όπως και από όλα τα κόμματα να καταδικάσουν αυτές τις φασιστικές προκλήσεις απέναντι στη δημοκρατία. Αντί αυτού, ήρθε η απάντηση που θα διαβάσετε παρακάτω, η οποία προκάλεσε τη σημερινή σφοδρή αντίδραση της Κουμουνδούρου.

Τι ανέφερε η ανακοίνωση της Διοικούσας ΝΔ Θεσσαλονίκης

Η Διοικούσα ΝΔ Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της, η οποία δημοσιοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, χαρακτηρίζει «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» απέναντι στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα την εκδήλωση της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. «Την ίδια ώρα που η Νέα Δημοκρατία θα ξεκινάει το 12ο συνέδριό της στην Αθήνα, με συμμετέχοντες πάνω από 5.000 εκλεγμένα στελέχη, παρατηρητές και προσκεκλημένους (…) ο ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλονίκης και ο κος Τσίπρας επέλεξαν να διοργανώσουν κομματική (αντι)εκδήλωση για τη… Μακεδονία. Προφανής στόχος τους να προσελκύσουν φώτα δημοσιότητας απέναντι από το εφαλτήριο Νίκης της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, η ΝΔ νομιμοποιεί επί της ουσίας τους ακροδεξιούς «μακεδονομάχους» καθώς, αντί να τους καταδικάσει, καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθετεί προκλητικές εκφράσεις διχασμού: «Ξαφνικά οι Θεσσαλονικείς στέλνονται σε “εποχές Κοτζαμάνη” και χαρακτηρίζονται “ακροδεξιοί”, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βάφει μαύρη τη Θεσσαλονίκη για να αναδείξει την κομματική του αντι-εκδήλωση» σημειώνει η Διοικούσα της ΝΔ Θεσσαλονίκης και καλεί υποκριτικά «τον λαό της Θεσσαλονίκης να απορρίψει τον εξτρεμισμό και να μην παρασυρθεί από ακραία στοιχεία».

«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι πεδίο εντυπώσεων. Θα έχουν την απόλυτη ευθύνη όποιοι διακινδυνεύσουν να αναστατώσουν πάλι την πόλη» προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα (της εκδήλωσης), «Μακεδονικές οργανώσεις πολιτών καλούν σε συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο, για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών, που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εξαγνίσει».

Οι «όροι» των νεοναζί

Την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι η ακροδεξιά ρητορεία και η διαρκής μετατόπιση της ΝΔ προς «σκληρότερες» θέσεις, σε όλα τα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας, άνοιξε την όρεξη του υπόδικου αρχηγού της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, ο οποίος έθεσε «όρους» για μετεκλογική συνεργασία, μιλώντας στο Kilkis TV, όπως βλέπουμε σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

«Αν αύριο η Νέα Δημοκρατία θέλει να κυβερνήσει και έχει ανάγκη τις ψήφους μας και ευθαρσώς περάσει την κόκκινη γραμμή των νταβατζήδων, που θέλουν τη Χρυσή Αυγή να είναι εκτός των πάντων, και μας πει, “θέλουμε να μας δώσετε την ψήφο σας”, εάν αποδεχθούν τους όρους μας» ανέφερε ο αρχηγός των νεοναζί, θέτοντας τρία ζητήματα, με τη γνωστή ανατριχιαστική ρητορική των χρυσαυγιτών.

Το πρώτο αφορά «να αποδεχθούν τους όρους μας στο ζήτημα της Μακεδονίας», όπου η Χρυσή Αυγή τάσσεται κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία». Το δεύτερο, αφορά την εγκαθίδρυση μίας ακόμα πιο αντιμεταναστευτικής πολιτικής από την Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, απαιτώντας την «απέλαση όλων των λαθρομεταναστών και όποιος μπαίνει στη χώρα να είναι παράνομος».

Ακόμη, ο Ν. Μιχαλολιάκος θέτει ως όρο να καταγγείλουν την πολιτική των μνημονίων «που είναι συνένοχη η Νέα Δημοκρατία».  «Τότε ναι, είμαστε πρόθυμοι, δεν μας ενδιαφέρει η Εξουσία, Μας ενδιαφέρει να πάει μπροστά ο τόπος» καταλήγει ο υπόδικος επικεφαλής της εγκληματικής συμμορίας.

Εύλογα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που παραθέτει το βίντεο, καλεί τη ΝΔ αλλά και την ΟΝΝΕΔ να τοποθετηθούν για την «πρόσκληση» της Χρυσής Αυγής:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί