Στη βουλή η υποστελέχωση του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Ρεθύμνου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν σήμερα, 13 Δεκεμβρίου, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος, σχετικά με το θέμα της Υποστελέχωση του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Ρεθύμνου.
Στην ερώτηση αναφέρεται αναλυτικά:

Τα τελευταία 16 χρόνια, το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) στο Ρέθυμνο, πότε δεν έχει στελεχωθεί επαρκώς σε προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία του. Ουσιαστικά, στα 16 χρόνια από την ίδρυση του, το τότε ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, σημερινό ΚΕΦΙΑΠ δεν έχει λειτουργήσει ποτέ ολοκληρωμένα σαν δομή.

Παράλληλα οι ανάγκες για αυτές τις υπηρεσίες έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Έτσι ενώ υπάρχει η δυνατότητα με τον εξοπλισμό που ήδη διαθέτει να καλύψει αρκετές ανάγκες των ασθενών που χρήζουν αποκατάστασης, εξαιτίας της μεγάλης και συνεχόμενης έλλειψης προσωπικού ο εξοπλισμός παραμένει αναξιοποίητος.

Για παράδειγμα, ειδικό minibus που διαθέτει είναι παροπλισμένο ελλείψει οδηγού, η θεραπευτική πισινά παραμένει χωρίς νερό ενώ και ο ξενώνας για την παραμονή των ασθενών δεν μπορεί να τους φιλοξενήσει. Το μόνιμο προσωπικό είναι μόλις 5 άτομα και δέκα ακόμα άτομα απασχολούνται μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Η πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, που ακολουθείται από όλες τις κυβερνήσεις, απαξιώνει τη δημόσια Υγεία, ενισχύοντας την κερδοφορία της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο αυτό. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι το γεγονός ότι το κέντρο από την ίδρυσή του δεν λειτούργησε ποτέ ολοκληρωμένα και μέχρι σήμερα έχει σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο και ειδικευμένο προσωπικό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε να γίνουν οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με σκοπό να συνεχιστεί ολοκληρωμένα και απρόσκοπτα η λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί