Κατέθεσε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης για την απαγωγή του- Ξεκίνησε η δίκη

Με την κατάθεση του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης η δίκη για την απαγωγή του. Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, ωστόσο διεκόπη λόγω αιτήματος ενός εκ των κατηγορουμένων για συνήγορο υπεράσπισης.

Η δίκη διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, ενώ αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη έρχονται οι 12 κατηγορούμενοι που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Από τους 12 οι 8 είναι προφυλακισμένοι, ενώ οι υπόλοιποι 4 είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι 12 είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της διακεκριμένης περίπτωσης αρπαγής, της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας εκβίασης, αλλά και της παράνομης οπλοφορίας και κατοχής πολεμικού όπλου.

Τέσσερις από τις κατηγορίες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Κατά την διάρκεια της κατάθεσής του ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε σε εκείνες τις ημέρες τις οποίες κρατείτο από τους απαγωγείς, παρουσιάζοντας τις συνθήκες κράτησής του. Χαρακτηριστικό σημείο της κατάθεσής του ήταν όταν ανέφερε ότι μέσα σε ένα εξάμηνο της απαγωγής, έκανε μπάνιο μόλις τέσσερις φορές, δεμένος.

Μάλιστα ο ίδιος  αναφερόμενος για δύο εκ των κατηγορουμένων, υποστήριξε ότι μπορεί να είναι κακοποιοί, δεν είναι όμως δολοφόνοι.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι δεν νιώθει μίσος για τους κατηγορούμενους αλλά λύπη τόσο για αυτούς, όσο και για τις οικογένειές τους.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί