ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου για το μνημόσυνο Κατσίφα: Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις της αστυνομίας απέδειξαν το ρόλο τους, κυνηγώντας τους αντιφασίστες

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στα Λιοντάρια, με αφορμή τα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στο μνημόσυνο Κατσίφα.

Δείτε:

Ο Μαριάς δηλώνει ότι θέλει να συνεχίσει “τον αγώνα του εθνομάρτυρα Κατσίφα”!- Ένταση στο μνημόσυνο που οργάνωσε στο Ηράκλειο (φωτο)

“Το Ηράκλειο ήταν και θα παραμείνει μαχητικά αντιφασιστικό” – Τί αναφέρουν αντιφασίστες για τα επεισόδια στο μνημόσυνο Κατσίφα

Η σιωπή του Ηρακλείου- πλην εξαιρέσεων- στο ψάρεμα στα θολά νερά της πατριδοκαπηλίας

“Κύκλοι φασιστών επιδιώκουν να κερδίσουν έδαφος και χώρο στο Ηράκλειο”

Αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή στα Λιοντάρια

Στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου αναφέρεται:

Το περασμένο Σάββατο 8 Δεκέμβρη διοργανώθηκε στο Ηράκλειο μνημόσυνο για τον φασίστα Κατσίφα. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που άνοιξε πυρ σε αλβανικό έδαφος και δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία. Το μνημόσυνο οργανώθηκε από το ΑΡΔΗΝ και από τον ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και τη νεοσύστατη οργάνωσή του, «Ελλάδα, ο άλλος δρόμος». Όπως ήταν αναμενόμενο, το μνημόσυνο εξελίχτηκε σε εθνικιστική και φασιστική σύναξη στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Αρκετοί ντόπιοι φασίστες με κράνη και ελληνικές σημαίες περιφρουρούσαν το μνημόσυνο, φυσικά πίσω από δύο διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ με αρκετούς ασφαλίτες στο χώρο.

            Σε απάντηση στον εθνικιστικό παροξυσμό καλέστηκε αντιφασιστική συγκέντρωση. Μετά το τέλος του μνημόσυνου επιχειρήθηκε επίθεση των φασιστών στο αντιφασιστικό μπλοκ. Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις της αστυνομίας απέδειξαν το ρόλο τους, κυνηγώντας τους αντιφασίστες στα στενά της γειτονιάς!

            Η δολοφονία του φασίστα Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία έχει χρησιμοποιηθεί από τους εθνικιστές για να επαναφέρουν το θέμα της «ανεξαρτησίας της Β. Ηπείρου», αλυτρωτισμούς, δηλαδή, που είναι βούτυρο για τα ανταγωνιστικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στα αιματοκυλισμένα Βαλκάνια. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν το εθνικιστικό παραλήρημα στην ελληνική κοινωνία ανάγοντας σε ήρωα έναν ένοπλο ακροδεξιό εθνικιστή. Συγχρόνως, με τον τρόπο που κάλυψε το θέμα, η πλειονότητα των ΜΜΕ προώθησε την ατζέντα της ακροδεξιάς και του εθνικισμού, ενώ και η Βουλή κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ξεπλένοντας τους πιο σκοτεινούς εθνικιστικούς κύκλους. Την ίδια ώρα το εθνικιστικό δηλητήριο φτάνει και στη νέα γενιά με τη μορφή καλέσματος για μαθητικές καταλήψεις με θέμα τη Μακεδονία. Σε αυτό, βέβαια, η πλειοψηφία των μαθητών δεν ανταποκρίθηκε, ενώ σε κάποια σχολεία οργανώθηκαν αντιφασιστικές δράσεις.

            Το κλίμα αυτό, σε συνδυασμό και με τον εθνικιστικό παροξυσμό για την Μακεδονία, δεν είναι ξεκομμένο από τη φασιστική δολοφονία του Αλβανού εργάτη γης Petrit Zilfe στην Κέρκυρα και από την κρατική ατιμωρησία που απολαμβάνουν εθνικιστές και φασίστες. Οι ψευτονταήδες ναζί παριστάνουν τους καμπόσους στους φτωχούς εργάτες και μετανάστες, στο Πέραμα όμως είναι τα καλύτερα σκυλιά της εργοδοσίας (γι’ αυτό παίρνουν και επαίνους από την Κινέζικη πρεσβεία!).

            Είναι φανερό ότι η Χρυσή Αυγή και άλλοι εθνικιστικοί κύκλοι επιχειρούν να ξαναβγούν στο δρόμο με κινηματικούς όρους μετά από μια περίοδο σχετικής υποχώρησής τους. Ένα πολύμορφο αντιφασιστικό κίνημα είχε οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών γραφείων της Χ.Α, στην δίκη της Χ.Α (που ακόμα διεξάγεται κι αποτελεί διακύβευμα του αντιφασιστικού κινήματος) και στη μερική αποχώρησή της από το δημόσιο χώρο. Η προσπάθεια της Χ.Α να εκμεταλλευτεί το Μακεδονικό ζήτημα και τη δολοφονία Κατσίφα για να διαχύσει το εθνικιστικό δηλητήριο στην κοινωνία θα απαντηθεί πολιτικά από το μαζικό κίνημα.

            Άμεσο λοιπόν καθήκον του κινήματος είναι η άνοδος της αντιφασιστικής πάλης. Μιας πάλης που πρέπει να περνά μέσα από όλους  τους μαζικούς χώρους, να είναι συνάμα μαχητική, αλλά και αντικαπιταλιστική. Δηλαδή, παράλληλα με τη σύγκρουση με τους φορείς της φασιστικής ιδεολογίας, να στοχοποιεί τους πραγματικούς ενόχους και παραγγελιοδότες των ταγμάτων εφόδου. Να αναδεικνύει, όπως έχει καταδείξει η ιστορία της πάλης των λαών, την απόλυτη σύνδεση των συμφερόντων του καπιταλισμού με αυτά των φασιστών. Για να μην ξεχαστούν τα εγκλήματα και οι δολοφονίες του φασισμού. Για να μην υπάρξουν άλλες. Για να μην γίνει ο τρόμος τρόπος ζωής.

 

Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική-αντικατασταλτική συγκέντρωση 
την Παρασκευή 14/12 στις 19.00 στα Λιοντάρια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί