Πόσο μικρός κι αδίστακτος, θεέ μου!

Δεν υπήρχε ποτέ καμιά αμφιβολία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ανέκαθεν ενός μικρού διαμετρήματος πολιτικός, ο οποίος- αν δεν υπήρχε η “παράδοση” του μητσοτακέικου δεν θα γινόταν ποτέ αρχηγός της ΝΔ ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος (το μητσοτακέικο έχει κι εδώ παράδοση, στην περιφορά του στα κόμματα).

Μικρός κυρίως στην ανύπαρκτη αναλυτική του σκέψη αλλά και αδίστακτος μπροστά στον στόχο του. Το έχει αποδείξει πολλές φορές, αλλά όσο πλησιάζει η ώρα που κι ο ίδιος θα κριθεί, φαίνεται ότι διακατέχεται από τόσο άγχος που δεν διστάζει να αποδείξει ότι στη συγκεκριμένη φάση είναι ο χειρότερος για τη ΝΔ.

Δεν είναι μόνο οι τόσες γκάφες του, από τον εξωγήινο μέχρι τον… μικρότερο πολιτικό εξόριστο της χούντας, όπως είχε αποκαλέσει τον εαυτό του, προκαλώντας το γέλιο ακόμα και των βουλευτών του. Δεν είναι μόνο οι ανεπιτυχείς πολιτικές προβλέψεις του, από τις εκλογές που θα γίνονταν το 2016, το 2017, το 2018, μέχρι τον κόφτη και το κόψιμο των συντάξεων. Δεν είναι μόνο η μετατροπή της ΝΔ σε ακροδεξιό μόρφωμα, με πρωταγωνιστικό ρόλο στους Βορίδηδες, τους Γεωργιάδηδες και τους Αυγενάκηδες και τη χρήση της γλώσσας της μαγκιάς και της αλητείας. Δεν είναι μόνο ότι είναι μέσα στη διαπλοκή και κατηγορεί άλλους ως διαπλεκόμενους ή ότι εκείνος ο χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της οικογενειοκρατίας, έχει κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι στήνει… σύστημα οικογενειοκρατίας.

Είναι κυρίως το γεγονός ότι μπροστά στον στόχο του να γίνει κυβερνήτης- σα να τον έταξε η μοίρα!- δε διστάζει μπροστά σε τίποτα. Χθες, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το βήμα της βουλής, κι ενώ η συζήτηση μεταδιδόταν ζωντανά από την τηλεόραση, δεν ένωσε καν ντροπή όταν εκστόμισε ότι η περικοπή των συντάξεων ανταλλάχτηκε με τη συμφωνία των Πρεσπών! Δηλαδή, την ώρα που έρχεται στη βουλή ένα κορυφαίο μέτρο της μεταμνημονιακής περιόδου, την ώρα που εκατομμύρια συνταξιούχοι βλέπουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει ό,τι όλες οι προηγούμενες, δεν φορτώνει σε αυτούς τα βάρη, εκείνος – αν και αναγκάζεται για γνωστούς λόγους που σχετίζονται με τις εκλογές- να ψηφίσει την τροπολογία, εντούτοις αναθεματίζει τη μη περικοπή, βγάζοντας χολή και μιλώντας στην ουσία για κίνηση εθνικής προδοσίας!

Αδίστακτος Μητσοτάκης! Θέλει να μειωθούν οι συντάξεις, ως ακραίος νεοφιλελεύθερος που εφαρμόζει με δική του βούληση τα μνημόνια, όπως σωστά τον κατηγόρησε ο Τσίπρας, αλλά δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και για προσωπικό πολιτικό όφελος, καταγγέλλει με άλλο τρόπο την ακύρωση της μείωσης, εμπλέκοντας την υπόθεση με μια φαντασιακή του εθνική μειοδοσία!

Ούτε αυτό το κάνει πρώτη φορά. Έγιναν γνωστές οι βόλτες του ίδιου ή των “κατασκόπων” του στην ΠΓΔΜ και στα κέντρα της ΕΕ με στόχο να περικοπούν οι συντάξεις ή να μην υπάρξει συμφωνία με τα Σκόπια, ή, ακόμα, να συνεχιστεί η περίοδος των μνημονίων με την ουσιαστική διακυβέρνηση της χώρας όχι από την εκλεγμένη κυβέρνησή της αλλά από τις Βρυξέλλες.

Πώς αυτός ο τόσο μικρός και αδίστακτος, θα μπορούσε να γίνει ποτέ πρωθυπουργός μιας χώρας, μπορεί κανείς να το διανοηθεί;

Candiot

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί