Δικηγόρος 19χρονου: Ο πελάτης μου θα αναλάβει την ευθύνη για όσα έχει κάνει (Βίντεο)

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης διέψευσε αργά το βράδυ της Τρίτης τις πληροφορίες περί βιασμού στις φυλακές Αυλώνα του 19χρονου Αλβανού που κατηγορείται για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Δείτε:

Μεταφέρεται σε άλλη φυλακή ο 19χρονος Αλβανός μετά τον ξυλοδαρμό του

Η στιγμή που κρατούμενοι της φυλακής επιτίθενται στον 19χρονο κατηγορούμενο για το έγκλημα στη Ρόδο (Βίντεο)

Ο κ. Μιχάλης Καλογήρου υποστήριξε ότι η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο 19χρονος είχε «αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού».

Νωρίτερα, το νοσοκομείο μου μεταφέρθηκε ο Αλβανός μετά την επίθεση ξυλοδαρμού που δέχτηκε, επέμενε ότι υπάρχει τραυματισμός στην περιοχή του πρωκτού του, αν και δεν οφείλεται σε «παρά φύσιν συνουσία».

Η κατάθεση του 19χρονου στους αστυνομικούς, είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι είχε πέσει θύμα βιασμού, καθώς όπως είπε «όταν ξύπνησα (σ.σ. μετά την επίθεση) ήμουν σε άλλο χώρο, χωρίς παντελόνι και εσώρουχο. Δεν ξέρω τι μου έκαναν».

Για το θέμα αλλά και για τις εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη μίλησε στο Καλημέρα Ελλάδα ο δικηγόρος του 19χρονου στο “Καλημέρα Ελλάδα”, ο οποίος τόνισε ότι μόνο το δικαστήριο θα αποφανθεί αν είναι ένοχος ο πελάτης του και κανένας άλλος, ενώ αναφέρθηκε και στο μεγαλείο ψυχής που δείχνει ο πατέρας της άτυχης κοπέλας με τις δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Τοπαλούδης, μιλώντας επίσης στο “Καλημέρα Ελλάδα”, καταδίκασε τον ξυλοδαρμό του 19χρονου μέσα στην φυλακή, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως “από την πρώτη στιγμή που άκουσα την είδηση μπήκα στην θέση του πατέρα του”.

Διαψεύδουν οι κρατούμενοι φυλακών Αυλώνα

Ανακοίνωση σχετικά με τον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού που φέρεται να σκότωσε την Ελένη Τοπαλούδη εξέδωσαν και οι κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα. Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους ως υποκατάστατο δικαιοσύνης, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι οι φήμες για βιασμό του 19χρονου είναι παντελώς ψευδείς.

19χρονος - φυλακές Αυλώνας - ξυλοδαρμός

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

“Επειδή πολύς λόγος έγινε για τον ξυλοδαρμό του ενός από τους δύο βιαστές της Ελένης από τη Ρόδο στη φυλακή οπού κρατούμαστε, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Καταρχάς, στο βίντεο πού παρακολούθησε το πανελλήνιο ειπώθηκαν πολλά περισσότερα από όσα έγιναν. Εμείς είμαστε φυλακισμένοι, όχι κτήνη. Ο τύπος εκτός από μερικές σφαλιάρες και κλωτσιές δεν έπαθε τίποτα. Τουλάχιστον πολύ λιγότερα από ο, τι αξίζει σε έναν βιαστή.

Τα όσα έγιναν, και στα οποία δε θα μπούμε τώρα σε λεπτομέρειες για προφανείς λόγους, δεν είχαν καμία σχέση με την σωφρονιστική υπηρεσία, οποιαδήποτε κάλυψη ή ανοχή της. Απεναντίας, ο βιαστής τοποθετήθηκε εξαρχής σε απομονωμένο χώρο.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο, παρέλασαν από τις φυλακές Αυλώνα δεκάδες αξιωματούχοι του υπουργείου και ο βιαστής διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Σε αντίθεση βέβαια με συγκρατούμενο μας που βρισκόταν επί μία ημέρα πολύ βαρύτερα χτυπημένος, από μία συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων, σε χώρο της φυλακής και πήγε τελικά μετά από παραινέσεις μας.

Η υποκρισία του υπουργείου δικαιοσύνης χτύπησε κόκκινο με τη σημερινή παρέλαση από τη φυλακή Αυλώνα, την ίδια ώρα που ανήλικοι κρατούμενοι περνούν το χειμώνα χωρίς θέρμανση και με νερά να στάζουν στους διαδρόμους. Η πολυδιαφημισμένη ευαισθησία για τις ανήλικες ψυχές εξαντλήθηκε στην προστασία ενός βιαστή.

Δε θεωρούμε τους εαυτούς μας ως υποκατάστατο της δικαιοσύνης. Ακόμα και αυτή τη δικαιοσύνη που μας έχει στοιβάξει εδώ, μας έχει συντρίψει κάθε όνειρο για το μέλλον, δε θα την υποκαταστήσουμε. Δε θα μας ξεριζώσει όμως κανείς το δικαίωμα να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία από την οποία προερχόμαστε και να αποδίδουμε ένα μικρό κομμάτι κοινωνικής δικαιοσύνης στο χώρο που ζούμε.

Κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα

Υγ. Οι φήμες για βιασμό του είναι παντελώς ψευδείς.”

Σε άλλη φυλακή ο 19χρνος

Μετά την επίθεση που δέχτηκε μέσα στο κελί του από συγκρατούμενους του στις φυλακές Αυλώνα ο 19χρονος, με απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μεταφέρεται σε άλλη φυλακή.

Ήδη από χθες, στις φυλακές Αυλώνα έφτασε κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης για να προχωρήσει στη διερεύνηση των συνθηκών του ξυλοδαρμού του 19χρονου. Παράλληλα έχει δοθεί εντολή για πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων και πειθαρχική έρευνα σε βάρος των κρατουμένων.

Για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του 19χρονου μέσα στο κελί του από συγρατούμενούς του μίλησε στο “Καλημέρα Ελλάδα” ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σπ. Καρακίτσος.

ant1news.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί