“Πολύπλευρη η αξία του εθελοντισμού”

«Ο εθελοντισμός αποτελεί πυλώνα λειτουργίας της κοινωνίας μας που υποστηρίζει τη κοινωνική συνοχή. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με συνέπεια, την οργανωμένη εθελοντική δράση και προσφορά», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που είναι σε εξέλιξη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηρακλειο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού.

Ο κ. Αρναουτάκης συνεχάρη την πρόεδρο του Συλλόγου Ανακουφιστικής Φροντίδας , και Επίτιμο Πρόξενο της Αυστρίας στην Κρήτη Ροσβίτα Μπαντουβά, τόσο για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης όσο και για τη συνολική προσφορά στον εθελοντικό χώρο και την ανάδειξη της αξίας του.

Στην εκδήλωση, η κα Μπαντουβά στοιχειοθέτησε με επιχειρήματα και στοιχεία την πολύπλευρη αξία του εθελοντισμού για την υγεία του ανθρώπου που τον ασκεί, για τη κοινωνία, την οικονομία, τις θέσεις εργασίας που στηρίζει η εθελοντική δράση καθώς και την πολλαπλή αξία που προσφέρει στους ωφελούμενους. Ζήτησε δε να αυξηθεί η εθελοντική παρουσία και συμμετοχή πολιτών στις δράσεις του του Συλλόγου Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Για τον Εθελοντισμό στην Ελλάδα μίλησε ο Δρ. Ρoβίθης Μιχαήλ, Λέκτορας τμήματος Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, παρουσιάζοντας καλά παραδείγματα και προοπτικές που έχει ο εθελοντισμός στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας καλές σχολικές πρωτοβουλίες με μεγάλο εθελοντικό αποτέλεσμα καλώντας σε πρωτοβουλία και συμμετοχή τη κοινωνία των πολιτών.

Η εκδήλωση συνεχιζεται με το παρακάτω πρόγραμμα:

‘’Η φιλοσοφία της Ανακουφιστικής φροντίδας’’. Ομιλητής ο Δρ. Κωνσταντινίδης Θεοχάρης, Λέκτορας τμήματος Νοσηλευτικής, Τ.Ε.Ι. Κρήτης

Η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά από την Χορωδία της Περιφερείας Κρήτης υπό την Διεύθυνση της κυρίας Λένας Χατζηγεωργίου και καλλιτεχνικά με έκθεση έργων Ζωγράφων από την Αυστρία.
Συντονιστής είναι η Αθηνά Ν. Κυριακάκη-Σφακάκη, Πτυχιούχος Ξεναγός, Συνταξιούχος Τραπεζικός, Συγγραφέας, Ένθερμη Εθελόντρια.

Οργάνωση της εκδήλωσης είχαν ο Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης, <Ζαχαρίας. Κ. Μπαντουβάς> Cretan Palliative care, με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηράκλειου, της  Αυστριακής Πρεσβείας , και του Αυστριακού Προξενείου Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί