Η στιγμή που κρατούμενοι της φυλακής επιτίθενται στον 19χρονο κατηγορούμενο για το έγκλημα στη Ρόδο (Βίντεο)

Πειθαρχική και ποινική έρευνα διατάχθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνηςγια τον ξυλοδαρμό μέσα στις φυλακές Αυλώνα του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Μεταφέρεται σε άλλη φυλακή ο 19χρονος Αλβανός μετά τον ξυλοδαρμό του

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο  Κατάστημα Κράτησης.

Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο προσωρινά κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, με εντολή Εισαγγελέα εισήχθη χθες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του Υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ’ όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους.

Κατά τέτοιων συμπεριφορών δήλωσε μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη Αλέξης Κούγιας, το δικηγορικό γραφείο του οποίου εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «την ενοχή και τιμωρία των κρατουμένων θα την καθορίσουν μόνο οι Έλληνες Δικαστές και είναι απαράδεκτο σε δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, να επικρατεί ο νόμος του Λιντς, ο οποίος κυριάρχησε στις απαίδευτες – απολίτιστες και με έλλειψη δημοκρατίας κοινωνίες».

Νωρίτερα, και ο έτερος δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη και θείος της 21χρονης Ελένης, Ευ. Γκιούγκης μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» καταδίκασε το περιστατικό του ξυλοδαρμού του 19χρονου, ωστόσο τόνισε ότι οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για την πλήρη εξιχνίαση του εγκλήματος και την πιθανότητα εμπλοκής και τρίτου προσώπου στην υπόθεση. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις καταγγελίες του πατέρα της Ελένης για κυκλώματα στην Ρόδο που βιάζουν, βιντεοσκοπούν και εκβιάζουν στη συνέχεια νεαρά κορίτσια.

Ηχητικό ντοκουμέντο και καταγγελίες κατά του 21χρονου

Εν τω μεταξύ,νέα στοιχεία και καταγγελίες για το παρελθόν του 21χρονου κατηγορουμένου στην δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο έρχονται στη δημοσιότητα, οι λεπτομέρειες της οποίας προκαλούν σοκ.

Συγκεκριμένα, στο ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 αποκαλύπτεται ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούσε να προσεγγίσει κοπέλες. Όπως θα ακούσετε και στο βίντεο, ο 21χρονος Ροδίτης με επιμονή προσπαθεί να προσεγγίζει μια πρώην σύντροφο του 19χρονου συγκατηγορουμένου του.

Στο μεταξύ πρώην σύντροφος του 19χρονου Αλβανού κατηγορουμένου μιλά για τον οξύθυμο χαρακτήρα του: “Είναι επιθετικός, θεωρούσε πάντα τις κοπέλες κατώτερες, είχε εμμονή με τη σεξουαλική επαφή. Με εύκολες αφορμές θα έπαιζε ξύλο. Μου είχε σηκώσει χέρι. Έχει σηκώσει και σε άλλη παλιά κοπέλα, επειδή τον πείραζε και της είχε χτυπήσει το κεφάλι στον τοίχο” λέει μεταξύ άλλων η κοπέλα που είχε σχέση με τον 19χρονο.

Ρόδος - φοιτήτρια

Την ώρα που ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας κάνει έκκληση να εξαρθρωθούν τα κυκλώματα που όπως καταγγέλλει δρουν ανεξέλεγκτα στο νησί, βιάζοντας και εκβιάζοντας νεαρά κορίτσια, ο πατέρας του 21χρονου κατηγορούμενου ζητά συγνώμη από την οικογένεια του θύματος , ο οποίος αποκάλυψε ότι ο γιος σε ιδιόχειρο σημείωμα που του παρέδωσε δηλώνει μετανιωμένος που  όπως ισχυρίζεται- δεν έκανε ότι έπρεπε για να σώσει την άτυχη φοιτήτρια, φοβούμενος της βιαιότητα του συγκρατούμενού του!

Με προσαγωγές συμφοιτητριών του θύματος στο Λιμεναρχείο Ρόδου, συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία της 21χρονης.

Αν δεν εμφανίζονται τα βίντεο μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

ant1news.gr

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί