“Προβληματίζει ότι η άδεια για το μνημόσυνο Κατσίφα δόθηκε από την ίδια την Εκκλησία”

Σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το Σάββατο στον Άγιο Μηνά στο Ηράκλειο, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα επεισόδια του Σαββάτου στο Ηράκλειο, έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, προκαλούν πολλά ερωτηματικά στα οποία οφείλουμε να πάρουμε καθαρή θέση.

Πρώτον, η βία που σημειώθηκε και οι ύβρεις που ακούστηκαν –παρουσία μάλιστα του Αρχιεπίσκοπου Κρήτης – οφείλουν από όλους να καταδικαστούν απερίφραστα.

Δεύτερον, είναι καθαρό ότι όσα διαδραματίστηκαν το Σάββατο μέσα στο ναό δεν αποτελούν μνημόσυνο, αλλά μια πολιτική εκδήλωση με έντονο πολιτικό στίγμα. Προβληματίζει ιδιαίτερα ότι η άδεια για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση μέσα στον Ιερό Ναό δόθηκε από την ίδια την Εκκλησία  – με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει.

Τρίτον, το τελευταίο διάστημα αυξάνονται και στην ευρύτερη περιοχή μας οι φωνές του εθνικισμού, της ξενοφοβίας, των «καθαρών» περιοχών και των «κλειστών συνόρων». Φωνές που δημιουργούν το περιβάλλον που εκκολάπτει το «αυγό του φιδιού».

Τέταρτον, επιτακτικά τίθεται το ερώτημα «τι Βαλκάνια θέλουμε. Η Αριστερά και οι ευρύτερες προοδευτικές-δημοκρατικές δυνάμεις οφείλουν διαρκώς να εντείνουν τον αγώνα για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας των λαών. Αυτός είναι ο δρόμος που υψώνει τείχη απέναντι στο ναζισμό και το φασισμό από τον οποίο τόσο υπέφεραν τα Βαλκάνια. Αυτός είναι ο δρόμος που υπερασπίζεται τη δημοκρατία, την ειρήνη, τα υψηλά πανανθρώπινα ιδανικά. Αυτός ο δρόμος τελικά υπερασπίζεται και την πατρίδα και τον λαό μας».  

Δείτε επίσης

Ο Μαριάς δηλώνει ότι θέλει να συνεχίσει “τον αγώνα του εθνομάρτυρα Κατσίφα”!- Ένταση στο μνημόσυνο που οργάνωσε στο Ηράκλειο (φωτο)

Ο Μαριάς ανακήρυξε “εθνομάρτυρα” τον Κατσίφα και κάνει μνημόσυνο στο Ηράκλειο με ομάδα που καλεί σε “εθνικές καταλήψεις” στα σχολεία! (φωτο)

“Το Ηράκλειο ήταν και θα παραμείνει μαχητικά αντιφασιστικό” – Τί αναφέρουν αντιφασίστες για τα επεισόδια στο μνημόσυνο Κατσίφα

Η σιωπή του Ηρακλείου- πλην εξαιρέσεων- στο ψάρεμα στα θολά νερά της πατριδοκαπηλίας

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί