«Γιατί γέλασα μπροστά στους ρατσιστές που με έβριζαν»

Ένα εισιτήριο για την παρακολούθηση ενός αγώνα της Premier League στην πιο φθηνή θέση κοστίζει κατά κανόνα γύρω στα 80-100 ευρώ, με αποτέλεσμα η κοινωνική σύσταση των γηπέδων να έχει αλλάξει και να είναι περισσότερο μικρο(μέγαλο)αστική, παρά εργατική-λαϊκή τα τελευταία 20 χρόνια.

Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, πως ο ρατσισμός έχει σταματήσει να ευδοκιμεί. Λίγες ημέρες μετά την απαράδεκτη ρατσιστική επίθεση στον Ομπαμπεγιάνγκ, ακόμη ένας ποδοσφαιριστής με αφρικανικές ρίζες έγινε δέκτης ρατσιστικών σχολίων. Ο λόγος για τον Ραχίμ Στέρλινγκ της Μάντσεστερ Σίτυ (διακρίνεται, μάλιστα, και με την Εθνική Αγγλίας) ο οποίος έγινε δέκτης ακραίων, προσβλητικών ρατσιστικών σχολίων στο παιχνίδι της Τσέλσι με την Σίτυ, από οπαδούς των «Μπλε».

Για το συμβάν κατέθεσε στην αστυνομία ενώ έγραψε και ένα σχετικά μακροσκελές κείμενο στον λογαριασμό του στο Instagram, γράφοντας χαρακτηριστικά πως γέλασε αμήχανα, «γιατί δεν μπορώ να περιμένω κάτι καλύτερο».

Καλημέρα, θέλω απλά να πως πως δεν είμαι κατά κανόνα ο άνθρωπος που θα μιλήσει πολύ αλλά όταν νιώθω ότι η άποψη μου πρέπει να ακουστεί, θα μιλήσει. Σχετικά με το τι λέγεται για το παιχνίδι με την Τσέλσι, όπως μπορείτε να δείτε από την αντιδρασή μου απλώς έπρεπε να γελάσω, γιατί δεν περιμένω κάτι καλύτερο. Για παράδειγμα έχεις δύο νέους παίκτες που ξεκινάνε την καριέρα τους και παίζουν στην ίδια ομάδα, και οι δύο έχουν πράξει σωστά. Το οποίο είναι να αγοράσουν ένα σπίτι για την μητέρα τους που αφιέρωσε πολύ χρόνο και πολύ αγάπη για να τους βοηθήσει και να γίνουν αυτοί που είναι, αλλά κοιτάξε πως οι εφημερίδες περνούν το μήνυμα σχετικά με έναν μαύρο παίκτη και έναν λευκό παίκτη. Πιστεύω πως αυτό είναι ανεπίτρεπτο και οι δύο (εφημερίδες) δεν έχουν κάνει κάτι λάθος εκτός από τον τρόπο διατύπωσης. Ένα νέο μαύρο παιδί παρουσιάζεται με μια κακή εικόνα. Το οποίο βοηθά στο να τροφοδοτηθεί ο ρατσισμός με μια επιθετική συμπεριφορά, έτσι σε όλες τις εφημερίδες που δεν καταλαβαίνουν γιατί οι άνθρωποι είναι ρατσιστές στις μέρες μας το μόνο που έχω να πω είναι να σκεφτούν ξανά για την δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση και να δίνουν σε όλους τους ποδοσφαιριστές τις ίδιες ευκαιρίες.

 

View this post on Instagram

 

Good morning I just want to say , I am not normally the person to talk a lot but when I think I need my point to heard I will speak up. Regarding what was said at the Chelsea game as you can see by my reaction I just had to laugh because I don’t expect no better. For example you have two young players starting out there careers both play for the same team, both have done the right thing. Which is buy a new house for there mothers who have put in a lot of time and love into helping them get where they are, but look how the news papers get there message across for the young black player and then for the young white payer. I think this in unacceptable both innocent have not done a thing wrong but just by the way it has been worded. This young black kid is looked at in a bad light. Which helps fuel racism an aggressive behaviour, so for all the news papers that don’t understand why people are racist in this day and age all i have to say is have a second thought about fair publicity an give all players an equal chance.

A post shared by Raheem Sterling x 😇 (@sterling7) on

Σήμερα ο Στέρλινγκ κατέθεσε σχετικά με την επίθεση και αναμένεται άμεσα οι δράστες να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν με βαρύ πρόστιμο και αποκλεισμό από τα γήπεδα. Κατά κανόνα, επιβάλλεται ως ποινή ο διετής αποκλεισμός, ωστόσο πολλές ομάδες επιλέγουν να αποκλείουν δια βίου οπαδούς για τέτοιου τύπου συμπεριφορές.

alfavita.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί