Η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει όλη τη συνταγματική θητεία

“Η εισαγωγή του μεταφορικού ισοδύναμου αποτελεί στοιχείο ανάπτυξης και εξυπηρέτησης της νησιωτικής Ελλάδας, διότι δεν είναι μόνον η μεταφορά προσώπων που το απολαμβάνουν, αλλά είναι και οι μεταφορές αγαθών και καυσίμων. ‘Ηδη, όπως λειτούργησε μέχρι τώρα, έχει δείξει παρά πολύ θετικά αποτελέσματα και αυτό μας οδηγεί στην επιλογή από 1/1/2019 να το γενικεύσουμε για όλη τη νησιωτική Ελλάδα” τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης. Για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά σημειώνει ότι “η προσπάθειά μας είναι να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα νησιά μας με αυξημένο ΦΠΑ και πιστεύουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα ευοδωθεί”.

Ο κ. Κουβέλης υποστηρίζει ότι “η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει όλη τη συνταγματική θητεία, διότι η πολιτική της είναι παραγωγός σημαντικού έργου”.

Σε ερώτηση για τις σχέσεις κράτους -εκκλησίας επισημαίνει ότι “η κυβέρνηση δεν επιλέγει να στείλει στη φτώχεια τους κληρικούς, να τους στερήσει τους μισθούς τους ή τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα” και υπογραμμίζει “κάποιοι εμπλέκουν το ζήτημα της μισθοδοσίας στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν αυτό που είναι κυρίως ζητούμενο, δηλαδή τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους”.

Τέλος, αναφερόμενος στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτικό πόλο ο υπουργός Ναυτιλίας εκτιμά “ότι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτό που αφορά την κοινωνία και τις δυνάμεις του μέσα σε αυτή” και κάνει λόγο για ύπαρξη δύο πόλων. “Ο ένας είναι βαθιά νεοφιλελεύθερος, που ανοίγει το δρόμο προς την ακροδεξιά, ο άλλος είναι ο προοδευτικός. Θα είναι μοιραίο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να επιλέξει τον πρώτο” τονίζει.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί