Στην Κρήτη η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (Φωτο)

Η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στο πλαίσιο των εορτασμών του Αγίου Νικολάου, Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, επισκέφθηκε το Πεδίο Βολής Κρήτης, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής και τον Ναύσταθμο Κρήτης.

Την ΥΦΕΘΑ συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ.

Η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αφίχθη στο Πεδίο Βολής Κρήτης, όπου ενημερώθηκε για την ιδιαίτερη αποστολή και την πολυεθνική σημασία του.

Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας της ΥΦΕΘΑ, στα στελέχη της Μονάδας:

«Με υπερηφάνεια βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, σε ένα πολυεθνικό κέντρο εκπαίδευσης, το οποίο συμβάλλει τα μέγιστα στην αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Είμαι σίγουρη ότι κάτω από την εμπειρία, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό σας, παρέχονται ασφαλείς συνθήκες για την εκτέλεση της αποστολής σας, σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές της αληθινής μάχης»

Επόμενη στάση της επίσκεψης της ΥΦΕΘΑ, ήταν το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, όπου της αναλύθηκε το υψηλής σημασίας εκπαιδευτικό του έργο, ενώ της αποδόθηκαν τιμές από άγημα.

Κατόπιν, η ΥΦΕΘΑ μετέβη στο Διοικητήριο του Ναυστάθμου Κρήτης, όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία και το έργο του, ενώ παρακολούθησε επίδειξη στις εγκαταστάσεις. Τέλος, ξεναγήθηκε στο Μουσείο του Ναυστάθμου.

Η ΥΦΕΘΑ κατά την ομιλία της, στο προσωπικό του Ναυστάθμου Κρήτης, τόνισε τα εξής:

«Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που βρίσκομαι σε έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της Ναυτικής μας Δύναμης. Ο Ναύσταθμος Κρήτης επιβάλλει και υποστηρίζει τη ναυτική μας υπεροπλία στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και αναδεικνύει τη χώρα μας, ως τον βασικότερο πυλώνα της πολιτικής και πολιτειακής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου. Οι υψηλού επιπέδου επισκευαστικές, εφοδιαστικές και διοικητικής μέριμνας υπηρεσίες που προσφέρετε, έχουν αναγνωριστεί διεθνώς»

Η ΥΦΕΘΑ ικανοποιώντας την δέσμευση για τη μέριμνα υπέρ του προσωπικού των ΕΔ, επισκέφθηκε το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, όπου ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών της, η ΥΦΕΘΑ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μετέβη και στην 5η Ταξιαρχία Πεζικού, στα Χανιά, όπου ενημερώθηκε επί των θεμάτων του Σχηματισμού και συνομίλησε με το προσωπικό και τα στελέχη.

zarpanews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί