Ολοκληρώνεται σήμερα το 3° Φεστιβάλ Ιταλικών Ταινιών Μικρού Μήκους στο Ηράκλειο

Ολοκληρώνεται με την 2η ημέρα προβολών σήμερα Πέμπτη 06.12.2018, στις 21:00 στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» του κτιρίου Ανδρόγεω, το 3° Φεστιβάλ Ιταλικών Ταινιών Μικρού Μήκους στο Ηράκλειο. Η πρώτη ημέρα προβολών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 04.12.2018.

 

Στα πλαίσια του Δικτύου Έλληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο AIAL φέρνει στην Ελλάδα το 3° Φεστιβάλ Ιταλικών Ταινιών Μικρού Μήκους, που περιλαμβάνεται στο Tempo Forte, μια πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβείας με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Οι ταινίες, σε ιταλική γλώσσα με υπότιτλους, έχουν τεθεί δωρεάν στη διάθεση όλων των Ιταλικών Πρεσβειών και Μορφωτικών Ινστιτούτων του κόσμου από το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου Μικρού Μήκους σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και της Διεθνής Συνεργασίας.

 

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει το Επίτιμο Υποπροξενείο της Ιταλίας σε συνεργασία με το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών ΚΑΖΑΛΙ το οποίο πραγματοποίησε τον ελληνικό υποτιτλισμό των ταινιών. Το φεστιβάλ είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Deltagraphix.

 

Οι ταινίες που θα προβληθούν σήμερα, δεύτερη ημέρα προβολών είναι:

 

Koala  της Cristina Puccinelli, 2017 – 15’

Ένα κορίτσι ξυπνά σε ένα παράξενο δωμάτιο, δεν θυμάται τίποτα από το προηγούμενο βράδυ, ούτε όταν βλέπει το αγόρι που την φιλοξενεί. Αρχίζει να φοβάται.

 

Pastarelle • Γλυκάκια  του Gianluca Manzetti, 2016 – 16’

Οι Agostino και Annalisa είναι ένα περίεργο νεαρό ζευγάρι: ο Agostino είναι ένας ανερχόμενος τελειομανής ηθοποιός που πλήττεται από μια σειρά εμμονικών τελετουργιών, η Annalisa είναι μια γλυκιά και στοργική κοπέλα, περισσότερο μητέρα από αρραβωνιαστικιά, και βοηθά τον Agostino σε όλες τις πρωτοβουλίες του με το παραπάνω, σαν να είναι δικές της.

 

Timballo • Πίτα  του Maurizio Forcella, 2017 – 17’

Για να μαγειρευτεί το καλύτερο πιάτο στον κόσμο χρειάζεται ειδικά συστατικά …

 

Ab Ovo  του Luca Ferri, 2016 – 25’

Σε ένα παράδεισο έρημο και εχθρικό, ανανεώνεται η ζωή και μια υπόσχεση αγάπης στη σκιά ενός μοναχικού δέντρου. Ο Αδάμ και η Εύα εξακολουθούν να έχουν μια πιθανότητα και μια τελευταία ευκαιρία για να θεραπευθούν και να δημιουργήσουν μια νέα γενιά πιο αξιοπρεπών ανθρώπων.

 

Yonder  του Roberto Cinardi, 2017 – 23’

Ο Νέϊθαν δεν έχει δει άλλο άτομο εδώ και δεκαετίες, αφού οι βόμβες έχουν πέσει και η ζωή στη γη έχει σχεδόν εξαλειφθεί. O κόσμος του είναι ένας άδειος, αλλά δεν είναι μόνος.

 

Οι προβολές είναι με είσοδο ελεύθερη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί