Κρήτη: Δύο καταδικαστικές αποφάσεις για παθητική κακοποίηση ζώων

Σήμερα εκδικάστηκαν μετά από πολλές αναβολές στο 3μελές πλημμελειοδικείο Χανίων δύο υποθέσεις κακοποίησης ζώων στις οποίες παρέστην ως μάρτυρας εκ μέρους του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των ζώων» η Πρόεδρος της ομοσπονδίας κα Μπομπολάκη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων “Η προστασία των ζώων”, η μια έλαβε χώρα στην περιοχή Παρηγοριά του Δήμου Χανίων και ήταν από τις πιο τραγικές περιπτώσεις παθητικής κακοποίησης  που έχουμε συναντήσει,δύο σκύλων,ενός pitbull  και ενός κάτω του έτους ημίαιμου κυνηγόσκυλου , το οποίο δεν άντεξε τις κακουχίες  και πέθανε την επόμενη μέρα της καταγγελίας στο κτηνιατρείο , όπου το μεταφέραμε για περίθαλψη .
Το μικρό ζώο , εντελώς σκελετωμένο έκανε συνεχείς εμετούς βγάζοντας  κόκαλα και σκουλήκια  .
Το άλλο,με τα αυτιά και την ουρά μισοφαγωμένα από τα εξωπαράσιτα,επέζησε,αλλά λίγο διάστημα αργότερα το βρήκαμε με πρόπτωση μήτρας και χειρουργήθηκε με έξοδα των μελών του συλλόγου.
Οι συνθήκες που ζούσαν τα δύο ζώα,  «απάνθρωπες».
Η ποινή ήταν 18 μήνες φυλάκιση και 5,500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο ενώ πλέον όταν τελεσιδικήσει θα επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο .
Η δεύτερη περίπτωση έλαβε χώρα στο Μάλεμε και αφορούσε τις συνθήκες διαβίωσης ενός βαρελόσκυλου που εκτελούσε χρέη βοσκού , εξαιρετικά αδύνατου και  αφυδατωμένου και με δερματικές αλλοιώσεις προφανώς λόγω  των εξωπαρασίτων .
.
Ο κατηγορούμενος δεν έπεισε το δικαστήριο, ότι δεν ήταν δικό του , όπως ισχυρίστηκε .
Η  ποινή ήπια  ορίστηκε σε 6 μήνες και ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση .
Ανάλογο θα είναι και το διοικητικό πρόστιμο που θα επιβληθεί .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί