Σε Δημόσια διαβούλευση η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στην Αλικαρνασσό

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου αποφάσισε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για 10 ημέρες την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τρίτης που διεξάγεται στη Ν. Αλικαρνασσό, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις-παρατηρήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και αρμόδιοι φορείς και στη συνέχεια η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να εισηγηθεί σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η απόφαση για τη διαβούλευση της Επιτροπής Ποιότητας ζωής για τη μετακίνηση της λαϊκής

 

  • ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 60
  • (Αριθμός πρακτικού 15)

 

  1. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου αποτελούμενη από τα παρόντα τακτικά μέλη της κ.κ. Αντιδήμαρχο Ινιωτάκη Πέτρο ως Πρόεδρο, Κεφαλογιάννη Ιωάννη, Ξυλούρη Ιωάννη,  Μανδαλάκη Γεώργιο,  Τσαπάκη Ιωάννη, Παττακό Μαρίνο, και το αναπληρωματικό μέλος Κασαπάκη Μιχαήλ.
    1. Απόντων των κ.κ. Τσαπάκη Ιωάννη, Garancini Gian Andrea Paolo, Πλερωνάκη Μυρωνία,  Σισαμάκη Ευάγγελου,  Κοκοσάλη Σαλούστρου Μαρία  και Ψαρρά Ιωάννη, τακτικών  μελών, οι οποίοι αν και κλήθηκαν νόμιμα δεν παρευρίσκονται.
  2.  Συνήλθε σε  συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου στις 03/12/2018 ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ  και ώρα 12.30
  3.   Τα μέλη κλήθηκαν νόμιμα με την υπ΄αριθμ. 107486/29-11-2018  πρόσκληση του κ. Προέδρου, παρών είναι και ο γραμματέας της επιτροπής υπάλληλος του Δήμου  Ψυκάκος Βαγγέλης.
  4.       Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής βρισκόμενη σε νόμιμη απαρτία, άρχισε τη συνεδρίαση.-

Θέμα 3o: Δημόσια Διαβούλευση για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τρίτης που διεξάγεται στη Ν. Αλικαρνασσό.

 

     Ο κ. Πρόεδρος έθεσε υπόψη των μελών της επιτροπής τη με αριθμ.πρωτ.  107618/29-11-2018 εισήγηση του Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Τρίτη στη Δημοτική Ενότητα της Ν. Αλικαρνασσού, από τις οδούς Δημοκρατίας-Καρίας στον:

 

προαύλιο χώρο του πρώην κέντρου «Φάρος»  και στην παρακείμενη οδό Μ. Ασίας από την συμβολή της με την οδό Σταδίου έως και πριν το Κλειστό Στάδιο Μελίνα Μερκούρη.

 

Η μετακίνηση θα είναι προσωρινή, μέχρι να διευθετηθούν τα εκκρεμή ζητήματα για την μόνιμη λύση – εγκατάσταση στο δημοτικό οικόπεδο έμπροσθεν του σωφρονιστικού καταστήματος κράτησης.

 

Ο κ. Πρόεδρος αναφέρει ότι σύμφωνα με το άρθρο 79 παρ.2 του Ν.3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) και του άρθρου 73 του Ν. 3852/2010  το θέμα που συζητείται σήμερα θα τεθεί σε διαβούλευση για 10 ημέρες, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις-παρατηρήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και αρμόδιοι φορείς  και στη συνέχεια η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να εισηγηθεί σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

  Μετά την ανακοίνωση των παραπάνω ακολούθησε σχετική συζήτηση μεταξύ  των μελών της επιτροπής κατά την οποία o κ. Πρόεδρος πρότεινε να τεθεί σε διαβούλευση για 10 ημέρες, προκειμένου  να εκφράσουν τις απόψεις-παρατηρήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι πολίτες  και αρμόδιοι φορείς.

    

Η πρόταση του κ. Προέδρου έγινε ομόφωνα δεκτή από τα μέλη της Επιτροπής και στη συνέχεια  παρακάλεσε για τη λήψη σχετικής αποφάσεως.

 

 

      

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

    Αφού έλαβε υπόψη της :

 

  • Την με αριθμ. Πρωτ. 107618/29-11-2018 εισήγηση του Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων.
  • Όλα τα έγγραφα που αναφέρονται στο ιστορικό της παρούσης
  • Τις διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, άρθρο 79 παρ.2 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 73 του Ν. 3852/2010 και τον Ν. 4555/2018.

 

 

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι  O M O Φ Ω Ν Α

Θέτει σε δημόσια διαβούλευση για δέκα (10) ημέρες με ενδιαφερόμενους πολίτες με θέμα την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Τρίτη στη Δημοτική Ενότητα της Ν. Αλικαρνασσού, από τις οδούς Δημοκρατίας-Καρίας στον:

    

προαύλιο χώρο του πρώην κέντρου «Φάρος» και στην παρακείμενη οδό Μ. Ασίας από την συμβολή της με την οδό Σταδίου έως και πριν το Κλειστό Στάδιο Μελίνα Μερκούρη.

Η μετακίνηση θα είναι προσωρινή, μέχρι να διευθετηθούν τα εκκρεμή ζητήματα για την μόνιμη λύση – εγκατάσταση στο δημοτικό οικόπεδο έμπροσθεν του σωφρονιστικού καταστήματος κράτησης.

 

  Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, θα συζητήσει το θέμα και τις τυχόν παρατηρήσεις και απόψεις που θα κατατεθούν και θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί