Κληρώνει για τα προκριματικά του Euro 2020- Η Εθνική χρειάζεται τύχη

Έτσι όπως τα έκανε η Εθνική, θα χρειαστεί όχι λίγη, αλλά πολλή τύχη και φυσικά πολύ καλύτερες εμφανίσεις για να βρεθεί στο Euro 2020.

Η κλήρωση για τα προκριματικά της διοργάνωσης πραγματοποιείται στη 1:00 το μεσημέρι στο Δουβλίνο και η Ελλάδα θα βρίσκεται στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει πως θα βρει τρεις τουλάχιστον θεωρητικά ισχυρότερες αντιπάλους, διεκδικώντας ένα από τα δύο εισιτήρια του ομίλου της.

Μάλιστα, μετά την τρίτη θέση που κατέλαβε στον όμιλό της στο Nations League, δεν αρκεί τίποτα λιγότερο από μια θέση στη δυάδα για να προκριθεί, αφού δεν μπορεί να ευνοηθεί από τυχόν πρόκριση αντιπάλου της στον όμιλο μέσω των πλέι οφ του Nations League.

Οι 55 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες θα χωριστούν σε πέντε ομίλους των έξι ομάδων και άλλους πέντε των πέντε. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ θα προκριθούν στα τελικά και μαζί με τις τέσσερις που θα προκύψουν από τα πλέι οφ του Nations League θα βρεθούν στα τελικά που θα διεξαχθούν σε 12 πόλεις 12 διαφορετικών χωρών της Ευρώπης (ημιτελικοί και τελικός θα γίνουν στο Λονδίνο).

Η Ελλάδα μετά την… ελεύθερη πτώση που σημείωσε στο ranking τα τελευταία χρόνια, είναι στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας και δεν μπορεί να κληρωθεί με Ουγγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κύπρο, Εσθονία, Σλοβενία, Λιθουανία και Γεωργία.

Από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα «ψωνίσει» μία εκ των Ελβετίας, Πορτογαλίας, Ολλανδίας, Αγγλίας, Βελγίου, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κροατίας και Πολωνίας.

Από το δεύτερο θα βρεθεί στον δρόμο της μία από τις Γερμανία, Ισλανδία, Βοσνία, Ουκρανία, Δανία, Σουηδία, Ρωσία, Αυστρία, Ουαλία και Τσεχία.

Από το τρίτο θα αντιμετωπίσει μία από τις Σλοβακία, Τουρκία, Ιρλανδία, Βόρεια Ιρλανδία, Σκωτία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία, Βουλγαρία και Ισραήλ.

Στο πέμπτο γκρουπ βρίσκονται οι ΠΓΔΜ, Κόσοβο, Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Μολδαβία, Γιβραλτάρ και Νησιά Φερόε.

Τέλος, στο έκτο γκρουπ είναι Λετονία, Λιχτενστάιν, Ανδόρα, Μάλτα και Σαν Μαρίνο.

Στην κλήρωση οι μοναδικοί περιορισμοί (για πολιτικούς λόγους) είναι να κληρωθούν Ισπανία και Γιβραλτάρ, καθώς και να συνυπάρξουν Κόσοβο, Βοσνία και Σερβία.

Το πρόγραμμα των προκριματικών:

1η αγωνιστική: 21–23 Μαρτίου 2019

2η αγωνιστική: 24–26 Μαρτίου 2019

3η αγωνιστική: 7–8 Ιουνίου 2019

4η αγωνιστική: 0-111 Ιουνίου 2019

5η αγωνιστική: 5–7 Σεπτεμβρίου 2019

6η αγωνιστική: 8–10 Σεπτεμβρίου 2019

7η αγωνιστική: 10–12 Οκτωβρίου 2019

8η αγωνιστική: 13–15 Οκτωβρίου 2019

9η αγωνιστική: 14–16 Νοεμβρίου 2019

10η αγωνιστική: 17–19 Νοεμβρίου 2019

Πηγή: filathlos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί