Παρίσι: Καταστολής συνέχεια κατά των κίτρινων γιλέκων – Πάνω από 100 συλλήψεις, 65 τραυματίες

Περισσότερες από 100 συλλήψεις έγιναν σήμερα στο Παρίσι στην διάρκεια διαδηλώσεων των λεγόμενων “κίτρινων γιλέκων” κατά της αύξησης των τιμών στα καύσιμα, σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό Εντουάρντ Φιλίπ.

“Έχουμε κάνει περισσότερες από 107 συλλήψεις,” δήλωσε ο Φιλίπ στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό (BFMTV), την ώρα που ο Γάλλος πρωθυπουργός κάλεσε τους διαδηλωτές να διαδηλώνουν ειρηνικά.

Η αστυνομία έκανε επίσης χρήση δακρυγόνων, βομβών κρότου, αλλά και κανονιών νερού κατά των διαδηλωτών τω που προσπάθησαν να διασπάσουν την περίμετρο ασφάλειας γύρω από τα Ηλύσια Πεδία.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν εξήντα πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία. Μεταξύ των τραυματιών είναι και 11 αστυνομικοί.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για την οργάνωση μιας τρίτης διαδήλωσης κατά της αύξησης του οικονομικού κόστους ζωής. Η αστυνομία από την πλευρά της, ανακοίνωσε τις συλλήψεις 81 διαδηλωτών, μετά τις «ανησυχίες» που εξέφρασε η αστυνομία για την συμμετοχή στοιχείων της ακροδεξιάς και της ακροαριστεράς στο κίνημα των “κίτρινων γιλέκων.”.

Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν στο ύψος των Ηλυσίων Πεδίων. Γύρω στις 9 π.μ. (τοπική ώρα), διαδηλωτές επιχείρησαν να παραβιάσουν ένα σημείο ελέγχου στην πλατεία Ετουάλ προκαλώντας την απάντηση των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Αφού διαλύθηκαν στην πλατεία της Αψίδας του Θριάμβου, οι διαδηλωτές, μερικοί από τους οποίους φορούσαν κουκούλες και μάσκες, κατέφυγαν στις γύρω λεωφόρους, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Σε μια απ’ αυτές, στη λεωφόρο Μακ-Μαόν, κάδοι σκουπιδιών ανατράπηκαν και πυρπολήθηκαν στη μέση του οδοστρώματος.

5c024f66dda4c8fa678b4578.jpg

Πληροφορίες από το Reuters:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί