Σφαλιάρα τέλος στη Γαλλία: Ψήφισαν υπέρ της πλήρους απαγόρευσης στα παιδιά από τους γονείς

Χθες το βράδυ οι βουλευτές της Γαλλίας ψήφισαν υπέρ του νόμου της πλήρους απαγόρευσης της σφαλιάρας στα παιδιά από τους γονείς. Μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία, δηλαδή 51 υπέρ – 1 κατά.

Ο νόμος περί «σωματικής τιμωρίας ή ταπείνωσης» έχει στόχο να διασφαλίσει ότι η γονική εξουσία θα ασκείται χωρίς τη βία σε μια χώρα όπου το μεγάλο ποσοστό των γονέων καταφεύγουν στη σωματική τιμωρία. Ειδικότερα, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι περίπου το 85% των Γάλλων γονιών ασκούν σωματική τιμωρία στα παιδιά. Παρόλο που είχαν γίνει παρόμοιες προσπάθειες απαγόρευσης στο παρελθόν, είχαν αποτύχει.

Το νομοσχέδιο προώθησε η βουλευτής Μοντ Πετίτ, του κόμματος του Γάλλου προέδρου Μακρόν, η οποία τόνισε ότι ο στόχος του είναι να ενθαρρύνει την κοινωνία να αλλάξει στάση ως προς το ζήτημα αυτό.

Όπως και άλλα ευρωπαϊκά κράτη, η Γαλλία έχει ποινικοποιήσει τη βία στα παιδιά. Επιτρέπει ωστόσο στους γονείς να ασκούν πειθαρχία σε «μικρότερο επίπεδο».

Υπενθυμίζεται, ότι η υπερψήφιση του νόμου από τη Βουλή έρχεται λίγες μέρες μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός εννιάχρονου με σκουπόξυλο στη Μυλούζ, επειδή είχε αρνηθεί να διαβάσει τα μαθήματά του.

 

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί