«Άλλοι μπήκαν στην πολιτική μέσα από κοινωνικούς αγώνες και άλλοι με τη στήριξη του μπαμπά και της αδελφής τους»

«Άλλοι μπήκαν στη πολιτική δράση μέσα από κοινωνικούς αγώνες, άλλοι ως κληρονόμοι με τη στήριξη του μπαμπά και της αδελφής τους» η αιχμηρή απάντηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Πάτρα, ότι «κάποιοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις».

Ειδικότερα, το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας τα λόγια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, από την Πάτρα, ο οποίος δήλωσε πως «κάποιοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις», υπογραμμίζει «Πράγματι. Άλλοι μπήκαν στη πολιτική δράση μέσα από κοινωνικούς αγώνες, άλλοι ως κληρονόμοι με τη στήριξη του μπαμπά και της αδελφής τους και άλλοι έχτισαν καριέρες ψαρεύοντας στα θολά νερά του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας. Μας κρίνει όλους ο λαός…»

Η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη από την Πάτρα

«Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη. Άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις. Θέλω με την ευκαιρία αυτή, να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση όλων όσοι σήμερα επιλέγουν να βρεθούν απέναντι στην κακή συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Όμως, κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ο υγιής πατριωτισμός να γίνει προσάναμμα ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού στα χέρια κάποιων επιτήδειων. Θα πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά εξυπηρετώντας έτσι τις αλλότριες δικές τους κομματικές επιδιώξεις. Ο κάθε Έλληνας και το κάθε νέο παιδί έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε αυτήν την κακή συμφωνία. Ας το κάνει, όμως, κρατώντας τα σχολεία ανοιχτά και σεβόμενος πάντα τους δημοκρατικούς θεσμούς της πατρίδας μας».

 

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί