Στη βουλή οι πρόσφατες καταστροφές από την κακοκαιρία στον Γουδουρά

Σήμερα 29 Νοεμβρίου οι βουλευτών του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος, κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τις πρόσφατες καταστροφές στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες και ελαιόδεντρα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Γούδουρα στη Σητεία.

Δείτε: Υδροστρόβιλος τα “πήρε και τα σήκωσε” όλα στη Σητεία! (φωτο)

Τα ισοπέδωσε όλα ο υδροστρόβιλος στον Γούδουρα… – Σε απόγνωση οι παραγωγοί (βίντεο- φωτο)

Αναλυτικά, στην ερώτηση αναφέρεται:

Το Σάββατο 17/11, τα έντονα καιρικά φαινόμενα (υδροστρόβιλος που εξελίχθηκε σε ανεμοστρόβιλο), τα οποία αναπτύχθηκαν στην περιοχή του Γούδουρα στη Σητεία, οδήγησαν σε «βιβλικές», όπως χαρακτηρίστηκαν από τους κατοίκους, καταστροφές σε θερμοκήπια, θερμοκηπιακές καλλιέργειες αλλά και στην ελαιοπαραγωγή.

Περίπου 30 μεταλλικά θερμοκήπια σε έκταση περίπου 30-40 στρέμματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και δυστυχώς αυτές τις ημέρες ξεκινούσε η συγκομιδή που σημαίνει ότι καταστράφηκε και η ίδια η παραγωγή.

Οι καταστροφές αυτές ήρθαν να αποτελειώσουν το ήδη χαμηλό εισόδημα των αγροτών του Γούδουρα από την υψηλή φορολογία, το υψηλό κόστος γεωργικών εφοδίων, τα ασφάλιστρα ΟΓΑ κ.ά.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβουν ώστε:

  • Να κηρυχτεί η περιοχή Γούδουρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Να πραγματοποιηθεί πλήρης και ακριβής καταγραφή, χωρίς καθυστερήσεις, όλων των γεωργικών εγκαταστάσεων και εκτάσεων που επλήγησαν, ώστε άμεσα να γίνει καταβολή της αποζημίωσης στους πληγέντες (αποθήκες, γεωργικές εγκαταστάσεις, καλλιέργειες κ.ά.), στο 100% της ζημιάς, με αναπλήρωση του απολεσθέντος εισοδήματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί