Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή υπηρεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. για την «Καταγραφή και Διακίνηση Ζωικών Υποπροϊόντων»

Από τη Δ/νση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης  ανακοινώνεται ότι τέθηκε σε πλήρη λειτουργία η νέα Ψηφιακή Υπηρεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. για την «Καταγραφή και Διακίνηση Ζωικών Υποπροϊόντων».

Σύμφωνα με το άρθρο 17, του Νόμου 4351/14-2-15 (ΦΕΚ 164 Α) οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων στις οποίες παράγονται ζωικά υποπροϊόντα καθώς και των  εγκεκριμένων και καταχωρημένων μονάδων διαχείρισης (με βάση τους Κανονισμούς 1069/2009/ΕΚ και 142/2011/ΕΕ) έχουν υποχρέωση για την καταγραφή των ποσοτήτων των παραγόμενων ζωικών υποπροϊόντων και των παράγωγων προϊόντων αντίστοιχα, όπως επίσης και για τη δήλωση των αποστολών και παραλαβών τους στο ηλεκτρονικό σύστημα. Σημειώνεται δε, ότι το συνοδευτικό εμπορικό έγγραφο για κάθε αποστολή μπορεί να εκτυπωθεί μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα μόλις ολοκληρωθεί η καταχώρηση των στοιχείων της αποστολής.

Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη από την πλατφόρμα των ψηφιακών υπηρεσιών του Υπουργείου στη διεύθυνση:  http://www.minagric.gr/index.php/el/eservisesmenu-2 .

Για την είσοδό τους, οι ενδιαφερόμενοι  χρειάζεται μόνο να εγγραφούν στις ψηφιακές υπηρεσίες στο minagric .gr και να πάρουν προσωπικό κωδικό. Κατόπιν επιλέγοντας την εφαρμογή ΖΩΙΚΑ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΑ και εισάγοντας το ΑΦΜ εμφανίζονται όλοι οι κτηνιατρικοί κωδικοί που βρίσκονται στο ηλεκτρονικό σύστημα και έχουν συνδεθεί με αυτό, είτε είναι μονάδες παραγωγής, είτε είναι μονάδες διαχείρισης.

Δεδομένου ότι η λειτουργία της εφαρμογής προϋποθέτει την καταχώρηση του ΑΦΜ των επιχειρήσεων (παραγωγών και διαχειριστών ΖΥΠ) παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώσουν τις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες για τυχόν αλλαγές ώστε να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία που έχουν ήδη καταχωρηθεί στο σύστημα.

Για τυχόν απορίες και ερωτήσεις το τηλέφωνο επικοινωνίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών είναι το 1540.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί