Σάλος στη Κύπρο: Η FIFPro καταγγέλλει πως σύλλογοι έδωσαν «άγνωστες ουσίες» σε παίκτες

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro) καταγγέλλει ότι τρεις παίκτες έχουν διαγνωστεί με σοβαρά καρδιακά προβλήματα αφού τους δόθηκαν «άγνωστες ουσίες» από τους συλλόγους τους στην Κύπρο, προκειμένου να τους βοηθήσουν στην αποκατάστασή τους.

Η FIFPro θέλει η κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία και η UEFA να αρχίσουν επείγουσα έρευνα, προκειμένου να «διαπιστώσουν εάν οι συμπαίκτες τους βρίσκονται σε κίνδυνο». Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (29/11), η FIFPro αναφέρει ότι «τουλάχιστον» τέσσερις κυπριακοί σύλλογοι της μεγάλης κατηγορίας έδωσαν τις ουσίες -μερικές ενδοφλεβίως- σε παίκτες.

Στην ανακοίνωση δεν κατονομάζονται οι σύλλογοι ή οι παίκτες που έχουν διαγνωστεί με καρδιακά προβλήματα, ωστόσο η FIFPro, η οποία εκπροσωπεί περίπου 60.000 ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο, δηλώνει ότι παρέχει ιατρική και οικονομική στήριξη στους πληγέντες παίκτες, μαζί με τον Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών της Κύπρου (ΠΑΣΠ). Αναφέρει ότι οι ουσίες χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν τη φυσική αποκατάσταση των παικτών και πως χορηγούνται από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2017-18, ενώ επισημαίνει πως κάποιοι από τους παίκτες που αγωνίστηκαν πέρυσι στους τέσσερις συλλόγους έχουν φύγει από την Κύπρο και συνεχίζουν αλλού την καριέρα τους.

«Εξαιτίας των ανησυχιών ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στις άγνωστες ουσίες και τη σοβαρή καρδιακή κατάσταση των τριών παικτών, η FIFPro καλεί τις αρχές του ποδοσφαίρου να βοηθήσουν στο να εξακριβωθεί τι τους χορηγήθηκε και να διαπιστώσουν εάν οι συμπαίκτες τους βρίσκονται σε κίνδυνο» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί