Δήμαρχος Χερσονήσου: Το πανό από το ΓΕΛ Μαλίων έχει αποσυρθεί

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμαρχος  Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης σχετικά με τις καταλήψεις στα σχολεία των Μαλίων και της Χερσονήσου.

Δείτε: Προκλήσεις χρυσαυγιτών σε σχολεία των Μαλίων και της Χερσονήσου!- Πώς έβαλαν στόχο την “καθοδήγηση” μαθητών!

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται

Το καμπανάκι κινδύνου έχει ήδη χτυπήσει προ πολλού και δε γίνεται να μένουμε απαθείς μπροστά σε ένα κομμάτι απογοητευμένης, αποπροσανατολισμένης νεολαίας που αντί να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον, ένα καλύτερο σχολείο, ένα υψηλότερου επιπέδου εκπαιδευτικό σύστημα βρίσκει καταφύγιο στην αγκαλιά των «εμπόρων της αντισυστημικότητας», επικίνδυνων εθνολαϊκιστών, που διαστρεβλώνουν την έννοια του κράτους δικαίου και καταγγέλλουν όχι την εκάστοτε πολιτική της κυβέρνησης, αλλά το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Δημαγωγικά παιχνίδια εξέγερσης και εθνικιστικές καταλήψεις, που παρουσιάζουν τη δημοκρατία ως καθεστώς ανομίας δεν έχουν θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες των Μαλίων και της Χερσονήσου.

Οφείλουμε να υπενθυμίζουμε στα παιδιά μας ότι η ειρήνη, η δημοκρατία και ο σεβασμός στον άνθρωπο δεν αποτελούν αυτονόητη κατάκτηση. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, αυτό που θα χρειάζεται υπεράσπιση από τις σκοταδιστικές δυνάμεις θα είναι το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας. Σε κάθε περίπτωση, καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία – η οποία δεν δίνει καμία προοπτική – από όπου κι αν προέρχεται.

Ο εθνικισμός και οι διχαστικές απόψεις του παρελθόντος είναι η νέα πραγματικότητα και η άνοδος της ακροδεξιάς η υπέρτατη απειλή σε όλη την Ευρώπη. Όμως δεν μπορούμε να είμαστε απλά παρατηρητές, πρέπει να αφυπνίσουμε τις τοπικές κοινωνίες και να εμπνεύσουμε τη νεολαία μας, απενεργοποιώντας τα επικίνδυνα, φοβικά και μισαλλόδοξα σύνδρομα που ο αντιδημοκρατικός εθνικισμός επιχειρεί να μεταφέρει.

Έχουμε ευθύνη να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος και να προστατεύσουμε τη νέα γενιά. Σήμερα, το πανό από το ΓΕΛ Μαλίων έχει αποσυρθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί