Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ για το Δημόσιο

Ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, Ριχάρδος, που συνελήφθη, φέρεται να είναι αρχηγικό στέλεχος του ενός από τα δύο κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού που εξαρθρώθηκαν – Σε πολλά εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται η απώλεια εσόδων για το ελληνικό Δημόσιο.

Αρχηγικό στέλεχος του ενός από τα δύο μεγάλα κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού που εξαρθρώθηκαν φέρεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, ο 51χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων που συνελήφθη, μαζί με άλλα 58 άτομα, για αυτή την πολύκροτη υπόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο γνωστός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων κατηγορείται ότι συγκέντρωνε, μαζί με συνεργάτες του, μεγάλες ποσότητες χρυσού τόσο από τα καταστήματά του, όσο και από άλλα ενεχυροδανειστήρια και στη συνέχεια τις διοχέτευε στην Τουρκία και σε άλλες χώρες. Η αστυνομία έχει κάνει «φύλλο και φτερό» τόσο τα γραφεία της επιχείρησής του, όσο και την πολυτελή οικία του στα νότια προάστια.

Παράλληλα, στο ένα κύκλωμα φέρεται να έχει καίριο ρόλο και ένας γνωστός χρυσοχόος. Στην υπόθεση, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, εμπλέκονται και άλλοι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, αλλοδαποί και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Σημειώνεται, ότι εκτός από τις μέχρι στιγμής 59 συλλήψεις, έχουν κατασχεθεί ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.

Η επιχείρηση για την εξάρθρωση των δύο κυκλωμάτων πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ η παρουσίαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει το απόγευμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Πόλλά εκατομμύρια τα κέρδη των κυκλωμάτων

Σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν μπορούν να προσδιοριστούν ακριβώς αυτή την ώρα, εκτιμάται από την Αστυνομία η απώλεια εσόδων για το ελληνικό Δημόσιο από το λαθρεμπόριο χρυσού των δύο πολυμελών κυκλωμάτων που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η αξία μόνο των κατασχεθέντων ανέρχεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ

Για την πολύκροτη αυτή υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 63 άτομα, ενώ όσον αφορά τον 51χρονο ιδιοκτήτη αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων είχε αρχηγικό ρόλο με άμεσο συνεργάτη Τούρκο υπήκοο.

Διαβάστε ακόμη:

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί