Άσκηση «Μέδουσα»: Πολεμικά πλοία στον κόλπο των Χανίων – Στην Κρήτη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (Βίντεο)

Γέμισε πολεμικά πλοία ο κόλπος των Χανίων… επί ποδός άπαντες και στο αεροδρόμιο των Χανίων, τόσο για τις αφίξεις των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, όσο και για τη συμμετοχή πολεμικών ελικοπτέρων στην άσκηση «Μέδουσα».

Λίγο μετά τις 9:30 το πρωί της Τετάρτης έφτασε στο αεροδρόμιο Χανίων ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μαζί με τους ομολόγους του.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, τον οποίο συνοδεύει ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού και ο Διευθυντής του Επιτελείου του, βρισκόταν ήδη στην Αθήνα από την Τρίτη.

Μετά το τέλος της άσκησης θα πραγματοποιηθεί το 4ο Διακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Στο Συμβούλιο θα συζητηθούν και θα συντονιστούν κοινές δράσεις και θέματα κοινού ενδιαφέροντος από τους Υπουργούς Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου, στην παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΕΦ και Επιτελών των δύο χωρών.

 

Στην Κρήτη ο ΥΕΘΑ της Κύπρου

O υπουργός Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββας Αγγελίδης βρίσκεται την Κρήτη, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνου Καμμένου προκειμένου να παρακολουθήσει μαζί με τους ομόλογούς του της Ελλάδας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, την τελική φάση της Αεροναυτικής Ασκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ-7», η οποία πραγματοποιείται στο θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Κρήτης.

Τον κ. Υπουργό συνοδεύει ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού και ο Διευθυντής του Επιτελείου του.

Στην άσκηση συμμετέχουν αεροναυτικά μέσα από Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο. Η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης «Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών και Αξιωματικούς Επιτελείς για το συντονισμό της άσκησης σε διάφορες επιτελικές θέσεις.

Με το πέρας της άσκησης θα πραγματοποιηθεί το 4οΔιακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Στο Συμβούλιο θα συζητηθούν και θα συντονιστούν κοινές δράσεις και θέματα κοινού ενδιαφέροντος από τους Υπουργούς Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου, στην παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΕΦ και Επιτελών των δύο χωρών.

Parakritika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί