«Αδιαφορεί» η Λευκωσία για τις απειλές του Ερντογάν

Συνεχίζοντας το γαϊτανάκι των απειλών και επιθετικών ρητορικών, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο σήμερα για «ριψοκίνδυνη συμπεριφορά» της Ελλάδας και της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο.

  Δείτε:

Διατηρώντας την αδιάλλακτη πολιτική του, ο Ερντογάν προειδοποίησε την Κύπρο αλλά και την Ελλάδα πως είναι αποφασισμένος να κάνει πλήρη χρήση των δικαιωμάτων που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο στις διαμάχες για το Αιγαίο Πέλαγος και για το Κυπριακό».

«Η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά της Ελλάδας και της Νότιας Κύπρου”, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, “με την υποστήριξη ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών, αποτελεί πηγή απειλής και κινδύνου πρωτίστως γι’ αυτές (σ.σ. τις χώρες)», τόνισε.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας απάντησε στον Τούρκο Πρόεδρο, πως η χώρα δεν πρόκειται να παρασυρθεί από τις εξάρσεις επιθετικής ρητορικής του Ερντογάν, ενώ, ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, θα συνεχίσει, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της, να υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο και τα αναφαίρετα δικαιώματά της.

Τώρα, όσον αφορά τη Λευκωσία, δεν υπήρξε η οποιαδήποτε αντίδραση.

Ασφαλείς πηγές ανέφεραν στο SigmaLive πως η Κυπριακή Δημοκρατία κατά κανόνα δεν απαντά στις καθημερινές, πλέον, επιθέσεις προερχόμενες από Τούρκους αξιωματούχους, θεωρώντας ως μόνη απάντησή της τη συνέχιση του Ενεργειακού προγράμματος.

Όπως μας λέχθηκε, δεν υπάρχει κανένας λόγος η Λευκωσία να προχωρήσει στη λογική της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενεργειακό πρόγραμμα εξελίσσεται κανονικά, με το γεωτρύπανο της Exxon Mobil να εκτελεί εργασίας, αλλά και με την κοινοπραξία ΤΟΤΑL-ENI να «κατοχυρώνει» ουσιαστικά το οικόπεδο 7, ως και η μόνη που κατέθεσε προτάσεις διεκδίκησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί