Κρήτη: Γονείς παρενοχλούν εκπαιδευτικούς με ύφος ανακριτή της χούντας – Τί καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί

Ανακοίνωση με θέμα “Κάτω τα χέρια από το Πολυτεχνείο- Έξω οι φασίστες από τα σχολεία” εξέδωσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, καταγγέλλοντας περιστατικά που συνέβησαν με την αφορμή του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου:

“Με αφορμή τον εορτασμό της γιορτής του Πολυτεχνείου υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά φασιστών που επέλεξαν να κρυφτούν πίσω από την ιδιότητα του γονέα για να παρενοχλήσουν τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία. Υπήρξαν περιπτώσεις που γονείς συμπεριφερόμενοι απαξιωτικά προς τους εκπαιδευτικούς προσπάθησαν να τους «ανακρίνουν» με ύφος ανακριτή της χούντας, μέσα στο χώρο του σχολείου, για τις απόψεις τους για την εξέγερση του Πολυτεχνείου «προκειμένου να αφήνουν τα παιδιά τους να έρχονται στη γιορτή».

Παρόμοια επεισόδια υπήρξαν και σε ένα περιορισμένο αριθμό σχολείων. Παρά το ότι αυτού του είδους οι παρεμβάσεις αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, εντάσσονται στη συστηματική προσπάθεια των φασιστών να επιτεθούν στη γιορτή του Πολυτεχνείου αλλά και συνολικότερα να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Οι καταστάσεις αυτές ενθαρρύνονται από τη στάση πολιτικών προσώπων όταν φτάνουν να ταυτίζονται με τις απόψεις της Χρυσής Αυγής για αμφισβήτηση των νεκρών του Πολυτεχνείου. Βρίσκουν γόνιμο έδαφος όταν «συνδικαλιστές» της ΔΑΚΕ, όπως στην ΕΛΜΕ Λέσβου και αλλού προβάλουν ακροδεξιές και ανοιχτά ρατσιστικές απόψεις.
Οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούμαστε. Όσο και να προσπαθούν τα φασιστοειδή, πίσω από οποιαδήποτε μάσκα να κρυφτούν, θα βρουν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας ενωμένο απέναντί τους.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι κατακτήσεις τις οποίες επέφερε είναι βαθιά ριζωμένες στο σώμα της Παιδείας στην Ελλάδα. Όταν οι φασίστες προσπαθούν να την ξεριζώσουν, ματαιοπονούν. Όσα και ψεύτικα προφίλ και να φτιάξουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσες και χυδαιότητες και να εκστομίζουν δεν θα μπορέσουν να ξεριζώσουν αυτή την παράδοση. Το Πολυτεχνείο έχει ισχυρές ρίζες μέσα στην ελληνική κοινωνία γιατί ήταν η στιγμή που άλλαξε η ιστορία. Βρήκε άξιους συνεχιστές στα χρόνια που ακολούθησαν στους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων.

Στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας απέναντι στη καταστροφική μανία του νεοφιλελευθερισμού. Το νόημά του έζησε και ζει στους μεγάλους αγώνες του 91, στις απεργίες των εκπαιδευτικών το 97, το 2006, το 2013, στο κίνημα για την υπεράσπιση του άρθρου 16, στους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, τις αξιολογήσεις, στα μνημόνια και τόσους μικρότερους και μεγαλύτερους αγώνες. Αυτοί οι αγώνες, αυτή η στάση ζωής ενάντια στην χούντα που είχε σημαία της τον εθνικισμό, το ”Ελλάς ελλήνων χριστιανών” και το ”Πατρίς θρησκεία οικογένεια”, είναι το ισχυρότερο μάθημα για κάθε γενιά. Κανείς δεν θα μας εμποδίσει να το διδάξουμε στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Η δημοκρατία στην εκπαίδευση, η παιδαγωγική ελευθερία, η δυνατότητα των εκπαιδευτικών να μορφώσουν τα παιδιά απερίσπαστοι από έξωθεν παρεμβάσεις ιδεοληπτικού φρονηματισμού δεν κινδυνεύουν όσο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν τρομοκρατούνται. Είμαστε η συντριπτική δημοκρατική πλειοψηφία δεν φοβόμαστε την τραμπούκικη συμπεριφορά λίγων φασιστών. Όποτε βγουν στο φως το μόνο που κατορθώνουν είναι να αποδείξουν την ιδεολογική, ηθική και αριθμητική τους γύμνια.
• Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στα σωματεία μας.
• Να βγάζουν στη δημοσιότητα καταγγέλλοντας το οποιοδήποτε ανάλογο περιστατικό.
• Να αναλάβουν δράσεις που να αποκαλύπτουν τον διαχρονικά εγκληματικό χαρακτήρα του φασισμού”

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί