Το λες ανεπάρκεια, το λες και κατάντια

Είπε χθες ο Κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα: “Μήπως αυτή η ανοχή που δείχνετε στα γκρουπούσκουλα τα οποία βρίσκουν φυσικό καταφύγιο στα πανεπιστήμια είναι μια προετοιμασία για την επόμενη ημέρα; Μήπως επιτρέπετε στις ομάδες αυτές να κάνουν μια ανώδυνη εκπαίδευση ώστε την επόμενη ημέρα να ξεχυθούν στους δρόμους και να κάψουν την Αθήνα, όπως την έκαψαν το 2008 και δεν είπατε κουβέντα;”.

Μάλιστα. Τάγματα φενταγίν εκπαιδεύονται αυτή τη στιγμή στα μπάχαλα, μέσα στα πανεπιστήμια. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους κάνει πλάτες. Και περιμένει να εξαπολυθούν στους δρόμους μόλις γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κ. Μητσοτάκης λέει μέσα στη Βουλή αυτές τις βλακείες. Στόχος του είναι να περιγράψει τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή των γεγονότων του 2008. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υποκίνησε τα γεγονότα του 2008, τότε είναι ικανός για τα πάντα. Αν είναι ικανός για τα πάντα, τότε τα πάντα μπορούν να συμβούν ή μπορεί να συμβαίνουν ήδη. Και επομένως πρέπει να φύγει γρήγορα η αριστερή κυβέρνηση, γιατί η τάξη και η ασφάλεια στην χώρα απειλείται σοβαρά.

Παρατήρηση πρώτη: Ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο τελευταίο σκαλοπάτι της ακροδεξιάς λαϊκιστικής ρητορικής: Δεν επιχειρηματολογεί, δεν παραθέτει στοιχεία. Ψεύδεται και διαστρεβλώνει συνειδητά, προσπαθώντας να εγείρει την εμπάθεια των συντηρητικών στρωμάτων απέναντι στην κυβέρνηση. Δεν θα καταφέρει να πείσει ούτε έναν πέρα από τους ήδη εμπαθείς.

Παρατήρηση δεύτερη: Ο Κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα θεσμικά καθήκοντά του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αξιοπρεπώς, χωρίς να προσβάλλει τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία.

Το λες ανεπάρκεια, το λες και κατάντια.

 

 Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί