Πορεία κατά του σεξισμού και του ρατσισμού – Διαδηλωτές ξάπλωσαν εκεί όπου ξεψύχησε ο Ζακ Κωστόπουλος – ΦΩΤΟ

Μαζική πορεία πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες ενάντια στο σεξισμό και στο ρατσισμό, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καπνικαρέας στο Μοναστηράκι και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία. Με κεντρικά συνθήματα «από την Αθήνα μέχρι τη Βραζιλία το φασισμό τσακίζουμε και την πατριαρχία» κι «ούτε σεξισμός, ούτε τρανσφοβία, καιρός για να τελειώνουμε με την πατριαρχία», οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν μέχρι την Ομόνοια και ολοκλήρωσαν την πορεία τους στην οδό Γλάδστωνος, στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος.

Εκεί φωνάζοντας συνθήματα, διαδηλωτές και διαδηλώτριες ξάπλωσαν συμβολικά μπροστά από το σημείο, καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με τη φωτογραφία του Ζακ Κωστόπουλου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ανοιχτός συντονισμός για την πορεία της 25Ν, «αυτή τη μέρα, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην έμφυλη βία, σε όλες της τις μορφές. Στην Ελλάδα, οι γυναίκες, οι θηλυκότητες, οι προσφύγισσες, οι μετανάστριες, οι άνεργες, οι φτωχές εργαζόμενες, τα θύματα trafficking, οι απολυμένες έγκυες, οι γυναίκες ΑμεΑ και τα λοατκι@+ υποκείμενα, βιώνουμε καθημερινά τις πολλαπλές όψεις της έμφυλης βίας και της πατριαρχίας».

Σύμφωνα με τον ανοιχτό συντονισμό για την πορεία της 25Ν, «η φετινή διαδήλωση επέλεξε να αναδείξει τέσσερις περιπτώσεις έμφυλης βίας, την τριπλή γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, τη δολοφονία, του ομοφυλόφιλου ακτιβιστή κι οροθετικού Ζακ Κωστόπουλο, την τριπλή δολοφονία προσφυγισσών στον Έβρο καθώς επίσης και τη μη δικαίωση των θυμάτων trafficking στην πολύκροτη υπόθεση με πρωταγωνιστές αλυσίδα φούρνων».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί