Ν. Ηγουμενίδης: Στο νέο χάρτη των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα, και περιοχές του Ηρακλείου

Όπως γνωστοποιήθηκε πριν λίγες μέρες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ολοκληρώθηκε από τη χώρα μας η κανονιστικά προβλεπόμενη οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα, που αφορά φυσικά και περιοχές του Νομού Ηρακλείου. 

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της νέας οριοθέτησης των μειονεκτικών περιοχών και του χάρτη που στέλνεται προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά κυρίως την πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με το νέο χάρτη, μετά από εντατική διαβούλευση, συμπεριλαμβάνονται με τεκμηριωμένο και διαφανή τρόπο βασικά σημεία από όλο το προηγούμενο στάδιο της διαβούλευσης, εντάσσοντας και περιοχές του Νομού Ηρακλείου που στο προηγούμενο στάδιο δεν είχαν ενταχθεί, και που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν  στην κατηγορία αυτών των περιοχών.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης, σημείωσε επίσης για τον αγροτικό κόσμο, ότι το επόμενο διάστημα και μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει επίσης το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να επιταχύνει τις διαδικασίες ενισχύοντας, είτε με αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ είτε με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία,  όλους τους αγρότες που έχουν πληγεί λόγω κλίματος ή ακαρπίας ή ακόμη και μετά την “Φόρμα 6”, και βρίσκονται σήμερα με μειωμένη παραγωγή και χαμηλό εισόδημα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί