Μπορούν και χωρίς τον Αυγενάκη;

Αύριο το απόγευμα, λοιπόν, αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου για το θέμα του διαχωρισμού Εκκλησίας- Κράτους. Προφανώς αυτή τη φορά η συνάντηση δε θα γίνει παρουσία… του γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, όπως τότε, παραμονή του Αγίου Μηνά, που η Σύνοδος της κρητικής Εκκλησίας ήταν έτοιμη να συνεδριάσει και δέχτηκε τον γαλάζιο παράγοντα, αποδέχτηκε και συμφώνησε με τις αντιπολιτευτικές κραυγές, του επέτρεψε να κάνει οξύτατες πολιτικές δηλώσεις μέσα στον χώρο της Συνόδου (θυμίζω τον πλήρη τίτλο της: Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης…) και στη συνέχεια προχώρησε στην έκδοση ενός επιθετικού προς την κυβέρνηση ανακοινωθέντος.

Δείτε: Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης… “παρέα” με τον Αυγενάκη, που ξεκίνησε “επανάσταση” μέσα από την αρχιεπισκοπή! (φωτο)

Η δεξιά του Κυρίου στην Κρήτη πολιτεύεται, παραμονή του καπετάν Μηνά…

«Όχι» στο διαχωρισμό από την Εκκλησία της Κρήτης

Προφανώς αυτή τη φορά η αντιπροσωπεία δεν θα “μπρατσάρεται” από τον Κεγκέρογλου, τον Αρναουτάκη, τον Λοβέρδο, τον Βενιζέλο και άλλους “ευεργέτες”, όπως έχει χαρακτηρίσει η τοπική Εκκλησία μορφές σαν τις προαναφερθείσες, επειδή την χρηματοδοτούσαν πλουσιοπάροχα στα χρόνια των μνημονίων, χωρίς να παίρνει καν υπόψη της ότι ο λαός στέναζε από τις αποφάσεις αυτών των ανθρώπων…

Δείτε:

Εκκλησία Κρήτης: Τα χρυσά κονδύλια στην ΜΚΟ της, το “ναι” στο δημοψήφισμα και οι “ευεργέτες” της κυβέρνησης Σαμαρά! (έγγραφα)

Οι… “ευεργεσίες” εκατομμυρίων στην Εκκλησία Κρήτης και οι “χορηγοί” Αρναουτάκης, Βενιζέλος και Κεγκέρογλου (έγγραφα- φωτο)

Αυτή τη φορά δε θα είναι μαζί τους όλοι αυτοί, ελπίζω…

Αλλά ας θυμόμαστε πάντα τον “πολιτικό ρόλο” της Εκκλησίας της Κρήτης… Και στις πρόσφατες και πιο δύσκολες στιγμές, των Κρητικών…

Candiot

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί