Κουτσούμπας: Με το ΚΚΕ πιο ικανό συμβάλλουμε για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία

«Με την ίδρυση του ΚΚΕ χαράχτηκε η βασική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο κόμμα της εργατικής τάξης και στα κόμματα των εκμεταλλευτών, του κεφαλαίου. Αυτή η γραμμή δεν ξεθώριασε ποτέ, παρά τις κάθε φορά προσπάθειες του συστήματος να βάλει μπροστά στο λαό ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, όπως συμβαίνει σήμερα με το “πρόοδος-συντήρηση”» τονίζει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα Νέα Σαββατοκύριακο”.

Όπως επισημαίνει «πρόοδος δεν είναι ούτε τα κοινωνικά μερίσματα, ούτε τα συσσίτια, ούτε οι πλειστηριασμοί, ούτε φυσικά οι διάσπαρτες νατοϊκές βάσεις». «Πρόοδος, σήμερα, που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει σε απίστευτα επίπεδα είναι η δουλειά για όλους, η ολόπλευρη μόρφωση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η ζωή σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον χωρίς φτώχεια και πολέμους. Πρόοδος τελικά δεν είναι ο καπιταλισμός, αλλά ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός» υπογραμμίζει.

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι το ΚΚΕ “έπρεπε να βάλει νερό στο κρασί του και να ηγηθεί μεγάλης πολιτικής συμμαχίας δυνάμεων κατά των πολιτικών λιτότητας” είπε ότι «όσοι έβαλαν νερό στο κρασί τους για να ηγηθούν μεγάλων δήθεν πολιτικών συμμαχιών, ούτε τέτοιες συμμαχίες έφτιαξαν, ούτε τους έμεινε και καθόλου κρασί στο ποτήρι, άλλοι κατέληξαν στα αζήτητα κι άλλοι ενσωματώθηκαν και μεταλλάχτηκαν πλήρως».

Επισήμανε ότι η πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας «μπορεί να βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να έχει και κατακτήσεις, γιατί κινείται σε κατεύθυνση ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, ενάντια στην καπιταλιστική σημερινή βαρβαρότητα».

Ερωτηθείς για τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι «έγινε η “χρήσιμη Αριστερά” για το σύστημα, αυτή που μπορεί να κάνει πιο αποτελεσματικά ότι δεν μπορεί να κάνει η “Δεξιά”». Ως βασική επίπτωση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις λαϊκές μάζες θεωρεί «το “έργο” που έχει επιδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κεφάλαιο, δηλαδή να υλοποιεί τις απαιτήσεις του με τις λιγότερες λαϊκές αντιδράσεις». Σε άλλη ερώτηση, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ανάσχεσης της Ακροδεξιάς, είπε ότι δεν μπορεί να είναι τέτοια δύναμη «αυτός που έχει γίνει ο πιο καλός ο μαθητής της ΕΕ που έχει επίσημη ιδεολογία της τον αντικομουνισμό, ο σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των συμφερόντων του κεφαλαίου το οποίο και ενισχύει τέτοιες αντιδραστικές δυνάμεις».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογραμμίζει ότι «μοναδική δύναμη ανάσχεσης της Ακροδεξιάς είναι το δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής πάλης, η ενίσχυση του εργατικού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

Στην συνέντευξή του, με αφορμή την κορύφωση των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας, προβαίνει σε ένα πρώτο πολιτικό απολογισμό των πολύμορφων δραστηριοτήτων που αναπτύχθηκαν στο διάστημα μιας πενταετίας.

Μιλά επίσης για την Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που συνέρχεται στην Αθήνα καθώς και για την Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία.

«Εγκαινιάζουμε το νέο αιώνα έχοντας βάλει ψηλά τον πήχη να γίνει το κόμμα μας πιο ικανό ώστε να συμβάλλει στον αντιμονοπωλιακό-αντικαπιταλιστικό αγώνα, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία», τονίζει, στη συνέντευξη του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί