Το πουλί της χρονιάς για το 2018 πέφτει από τα δέντρα λόγω… αλκοόλ – ΒΙΝΤΕΟ

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι επικίνδυνη ανεξαρτήτως καταστάσεων. Όταν όμως η έλλειψη νηφαλιότητας γίνεται στις… κορυφές των δέντρων, αυτό αυξάνει ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο.

Αυτό το… κατόρθωμα είναι ένας από τους λόγους που το πτηνό kereru είναι μοναδικό!

Το 2018, αυτός ο… «καταβροχθέας φρούτων» ονομάστηκε Bird Of The Year στη Νέα Ζηλανδία, κερδίζοντας τη λαϊκή ψήφο χωρίς αμφιβολία.

Το kererū, επίσης γνωστό ως kūkū ή kūkūpa, είναι ένα ενδημικό πουλί του δάσους στο βόρειο και νότιο μέρος της Νέας Ζηλανδίας.

Το μεγάλο πουλί, περίπου 50 εκατοστά από το ράμφος μέχρι την ουρά, είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο για τα θεαματικά του αεροπλανικά, το μοναδικό του φτερούγισμα και την πλήρη έλλειψη αυτοπειθαρχίας του!

Η περιβαλλοντική ομάδα Forest and Bird, η οποία διοργάνωσε τον ετήσιο διαγωνισμό, περιέγραψε τον νικητή με τους πιο αξιοζήλευτους όρους: «αδέξιος, μεθυσμένος, λαμπερός».

Και για να επιβεβαιώσει τη φήμη του, το kererū ξέρει να ζει τη ζωή στο μέγιστο βαθμό. Στον ελεύθερο χρόνο του, αυτό το μεταλλικά πράσινο, λίγο γκρίζο και λευκό πτηνό αρέσκεται να καταβροχθίζει σάπια φρούτα, τα οποία βρίσκει στο δάσος. Και μάλιστα λόγω της… ζύμωσης, το πτηνό αυτό συχνά είναι τόσο… μεθυσμένο που καταλήγει να πέφτει από τα δέντρα.

 

enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί