Η ΔΑΣ – ΕΚΗ για το νέο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, μέσω της οποίας σχολιάζει την συγκρότηση του Προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Δείτε: Το νέο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ολοκληρώθηκε χθες, στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεχθέντος ΔΣ του ΕΚΗ, η διαδικασία συγκρότησης του προεδρείου.

 

Στην πρόταση της ΔΑΣ για εκλογή αναλογικού αντιπροσωπευτικού προεδρείου, η πλειοψηφούσα παράταξη (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ) την απέρριψε χωρίς καν να τη συζητήσει.  

 

Αγνοώντας το 1/3 των αντιπροσώπων που στήριξαν κάτι διαφορετικό, όταν ήρθε η ώρα της “καρέκλας” δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο και το πως σκοπεύουν να διοικήσουν το ΕΚΗ τα επόμενα τρία χρόνια. 

 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία του ΔΣ δεν άρθρωσε ούτε μια συλλαβή σχεδίου προετοιμασίας της πανελλαδικής απεργίας της 28ης Νοέμβρη, επιβεβαιώνοντας το ρόλο τους ως κυβερνητικοί – εργοδοτικοί συνδικαλιστές. 

 

Δεν ξαφνιαζόμαστε. Άλλωστε ξέρουμε όπως ξέρουν οι εργαζόμενοι του Ηρακλείου ποιος πραγματικά είναι ο εκφραστής των εργατών, το αποκούμπι τους, το καρφί στο μάτι της εργοδοσίας.

 

Ο λόγος πέφτει στα σωματεία και του ίδιους τους εργαζόμενους !

 

Η ΔΑΣ καλεί όλα τα σωματεία, τους πρωτοπόρους εργαζόμενους να δώσουν με αποφασιστικότητα και οργάνωση τη μάχη στους χώρους δουλειάς, στα γιαπιά, στα εμπορομάγαζα, στις αποθήκες. Να μετατραπεί η 28η Νοέμβρη από απεργία βεγγαλικό  που το θέλει κυβέρνηση, εργοδοσία και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ημέρα αντεπίθεσης των εργαζομένων.

 

ΟΛΟΙ στη απεργία !

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων την Τετάρτη 28 Νοέμβρη 10πμ στην Πλατεία Ελευθερίας !

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί