Αυτό το βιολογικό superfood ελληνικής παραγωγής, έχει κατακτήσει την αγορά της Ευρώπης

Ακόμη μία υπερτροφή που παράγεται και στην Ελλάδα, έχει προστεθεί στον κατάλογο των superfood. Το μαύρο σκόρδο, που αρχικά εμφανίστηκε στην Κορέα, στην Ιαπωνία και στην Ταϊλάνδη, τα τελευταία χρόνια αυξάνεται η απήχησή του και στην Ελλάδα.

Το μαύρο σκόρδο έχει τις ίδιες θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες με το λευκό και περιέχει διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών συστατικών. Στις συνθήκες τις οποίες εκτίθεται το λευκό σκόρδο, δημιουργείται και το μαύρο σκόρδο.

Τοποθετείται το λευκό μέσα σε έναν ειδικό θάλαμο και παραμένει εκεί για περίπου ένα μήνα. Ο θάλαμος ελέγχεται από υγρασία και θερμοκρασία, για να γίνει σωστά η διαδικασία ωρίμανσης και ζύμωσης.

Το σκόρδο αφυδατώνεται, γίνεται πιο μαλακό και παίρνει το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα. Διατηρεί τα ίδια θρεπτικά συστατικά με το λευκό, αλλά διαφέρει στη γεύση, που γίνεται πιο γλυκιά. Επίσης, δεν αφήνει τη χαρακτηριστική μυρωδιά του λευκού σκόρδου.

Η παραγωγή του μαύρου σκόρδου γίνεται κυρίως στον Πλατύκαμπο στη Λάρισα και καλλιεργείται πάνω από έναν αιώνα.
Η εταιρεία παραγωγής κάνει εξαγωγές σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Αγγλία, στο Βέλγιο και στην Ολλανδία. Επόμενο βήμα είναι και η Ρωσία.

Η κατανάλωση μαύρου σκόρδου ολοένα και αυξάνεται. Τα οφέλη του είναι αμέτρητα για την υγεία της καρδιάς και όχι μόνο. Στην αγορά υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής με μαύρο σκόρδο, για όσους δεν θέλουν να το καταναλώνουν αυτούσιο, αλλά να παίρνουν τα θρεπτικά συστατικά.

valueforlife.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί