Αντιδήμαρχο για κάθε πρώην δήμο που συνενώθηκε στο Ηράκλειο, θα ορίσει ο Ε. Κουκιαδάκης

Αντιδήμαρχο για κάθε πρώην δήμο που συνενώθηκε στο Ηράκλειο, θα ορίσει ο Ε. Κουκιαδάκης, εφόσον εκλεγεί δήμαρχος Ηρακλείου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση, στην οποία υπογράφει ο κ. Κουκιαδάκης “ως συντονιστής της υπό ίδρυση παράταξης”σημειώνονται:

Οι τοπικές κοινότητες αποτελούν για την παράταξή μας θεσμό ουσιαστικής αποκέντρωσης, αρκεί να τους δοθούν τα μέσα, οι αρμοδιότητες και οι ανάλογοι οικονομικοί πόροι για να αντιμετωπίζουν τα καθημερινά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Με την πρώτη ανακοίνωσή μας ως ομάδας πρωτοβουλίας τονίσαμε ότι θα ορισθεί χωρικός αντιδήμαρχος (στη λογική του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη) σε κάθε Καποδιστριακό Δήμο με βασικές αρμοδιότητες ανάλογες με τις αρμοδιότητες των παλιών Δημάρχων. Δηλαδή, οι Καποδιστριακοί Δήμοι Ν. Αλικαρνασσού, Τεμένους, Γοργολαϊνίου και Παλιανής θα έχουν χωρικό Αντιδήμαρχο, ο οποίος θα εδρεύει στην έδρα του πρώην Δήμου, θα συντονίζει και θα συνεργάζεται με τις τοπικές κοινότητες για όλα τα προβλήματα που έχει ο πρώην Δήμος.

Έτσι, τα προβλήματα θα αντιμετωπίζονται άμεσα κοντά στον πολίτη, οι τοπικές μας κοινωνίες θα εκπροσωπούνται με δικαίωμα ψήφου στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου και κατ’ επέκταση στον δημοτικό προγραμματισμό.

Ο τρόπος εκλογής στις κοινότητες άνω των 300 κατοίκων  μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικός για τις μικρές κοινωνίες, ιδίως αν επικρατήσει η απλή λογική.

Η εκλογή κατά συνδυασμούς σε χωριστή κάλπη παρέχει τη δυνατότητα ενωτικών ανεξαρτήτων από τις δημοτικές παρατάξεις συνδυασμών, ώστε να αφεθούν ελεύθερες οι τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν τον Πρόεδρο και τον Κοινοτικό τους Συμβούλιο, χωρίς να χρειάζεται να είναι οι υποψήφιοι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους.

Αντίθετα, η διασφάλιση της ενότητας των τοπικών κοινωνιών, η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων, του ρόλου και των ευθυνών των τοπικών κοινοτήτων, η οικονομική τους ενίσχυση και η συμμετοχή τους στο δημοτικό προγραμματισμό έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την παραταξιακή προέλευση του προέδρου και του Συμβουλίου της Κοινότητας.

Έτσι, ως παράταξη είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε και να συνεργαστούμε συστηματικά με όλες τις παρατάξεις που υιοθετούν τις προηγούμενες απόψεις να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να αναληφθούν.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΚΟΥΚΙΑΔΑΚΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί