Η υπόσχεση του νέου διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης στον φίλο και προκάτοχό του, που χάθηκε τόσο τραγικά

Και επίσημα αναλαμβάνει τα καθήκοντα του διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης, ο μέχρι τώρα διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου, Ανέστης Κιούλπαλης.

Δείτε: Ο Ανέστης Κιούλπαλης επικεφαλής του ΕΚΑΒ στην Κρήτη

Με μια ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook, ο κ. Κιούλπαλης αναφέρεται στη νέα θέση ευθύνης του, αλλά και στον φίλο του Δημήτρη Βουρβαχάκη, τον διευθυντή του ΕΚΑΒ που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του, μαζί με τον διασώστη Βαγγέλη Κελαράκη, σε τροχαίο με ασθενοφόρο, στις 12 Δεκεμβρίου 2012, στην Αγία Πελαγία.

Δείτε την ανάρτησή του κ. Κιούλπαλη

Η ζωή μας κύκλους κάνει.
Η πρώτη μου αγάπη ηταν η καρδιολογία, και μάλιστα η λεγόμενη επεμβατική. Χιλιάδες βηματοδότες και ηλεκτροφυσιολογικες μελέτες σε ασθενείς απο όλη την Κρήτη. Οι σχέσεις με ολους αυτούς τους ανθρώπους κρατάει για πάντα μιας και συναντιόμαστε τουλάχιστον μια η δυο φορές τον χρόνο, και με τους περισσότερους ειμαστε πια φιλοι.
Αργοτερα με κέρδισε η εντατικολογία και η καθημερινή πάλη στα όρια της ζωής και του θανάτου με τους πιο βαριά πάσχοντες συνανθρώπους μας που δεν θα επιβίωναν σε κοινούς θαλάμους του νοσοκομείου.
Η εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια στους λευκούς θαλάμους με τους ηχητικούς συναγερμούς, τα πολύχρωμα μόνιτορ και σύγχρονα μηχανήματα υποστήριξης ζωτικων λειτουργιών ειναι συγκλονιστική. Ενταση, δουλειά, ξενύχτια, κούραση αλλά και χαρά και αισιοδοξία και ελπίδα και δυνατά συναισθήματα αγάπης και συντροφικότητας με τους συνεργάτες γιατρούς και νοσηλευτές που παρά τις κάποιες διαφωνίες μας και τις στιγμές έντασης, μας ενώνει ο κοινός στόχος που ειναι η μάχη για την ζωή του κάθε ασθενούς μας.
Τωρα ήρθε η στιγμή για δοκιμάσω και να δοκιμαστώ σε έναν άλλο τομέα, αυτόν της επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής, αναλαμβάνοντας σε μια κρίσιμη εποχή, έναν οργανισμό που εχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει καθημερινά πολύτιμες υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας στον δρόμο. Εκεί που χάνονται η σώζονται ζωές αιφνίδια και τραγικά σε μια στιγμή κυριολεκτικά.
Εύχομαι να μπορέσω να προσθέσω και γω ένα λιθαράκι στο έργο των «γιατρών του δρόμου», όπως άρεσε να αποκαλεί τους διασώστες και τους γιατρούς του ΕΚΑΒ, ο αείμνηστος φίλος Δημήτρης Βουρβαχάκης.
Δημητρη ελπίζω να μην σε απογοητεύσω.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί