Έγκριση έργων αποχέτευσης για τη ΔΕΥΑΜ προϋπολογισμού 1,35 εκ. ευρώ

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά την βούληση που υπάρχει από την κυβέρνηση για την ενίσχυση Δημοτικών Επιχειρήσεων για εκτέλεση έργων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, ενέκρινε οικονομική βοήθεια προς την ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου και τη ΔΕΥΑ Μινώα Πεδιάδας , συνολικού προϋπολογισμού 2,69 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αργά σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο Εσωτερικών, εγκρίθηκε η πρόταση που είχε υποβάλει η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου στην Πρόσκληση ΙΙ (Έργα Αποχετεύσεων) του προγράμματος «ΦιλόΔημος», η οποία στοχεύει στην εκτέλεση έργων διαχείρισης λυμάτων των οικισμών Μαράθου, Γωνιών και Αστυρακίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.354.978,71 €. Επίσης εγκρίθηκε πρόταση που είχε υποβάλει η ΔΕΥΑ Μινώα Πεδιάδας για την Πρόσκληση Ι (Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης) του προγράμματος «ΦιλόΔημος», για αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, προϋπολογισμού 1.346.902,69 €.

Η υλοποίηση τέτοιων έργων – όπως αυτό που εγκρίθηκε για τις δύο ΔΕΥΑ –  αναμένεται να έχει μόνο θετικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες των Δήμων, καθώς θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα ζητήματα διαχείρισης των υγρών αποβλήτων οικισμών και ευρύτερων περιοχών  εντός του Δήμου Μαλεβιζίου, αλλά και στη περίπτωση του Δήμου Μινώα Πεδιάδας θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου και θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί