Απέρριψε ξανά τον ιταλικό προϋπολογισμό η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το ελαφρώς διορθωμένο προσχέδιο προϋπολογισμού που είχε υποβάλει τις περασμένες ημέρες η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει η La Stampa, μετά τη συνεδρίαση του κολεγίου των επιτρόπων, η Επιτροπή υιοθέτησε επίσης την έκθεση για το χρέος, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την διαδικασία που ακολουθείται όταν μια χώρα έχει υπερβολικό έλλειμμα, τις επόμενες εβδομάδες.

Τώρα πια το Ecofin θα πρέπει να ψηφίσει στις αρχές Δεκεμβρίου ή το αργότερο μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου για την έναρξη μιας διαδικασίας που θα ζητά απ’ την Ιταλία να συμμορφωθεί εντός έξι μηνών.

Στο μεσοδιάστημα ίσως επιβληθεί κάποιο χρηματικό πρόστιμο στην Ιταλία, το οποίο θα μπορούσε να ανέρχεται στο 0,2% του ΑΕΠ της προηγούμενης χρονιάς, γράφει η La Stampa.

Μόλις λήξει η προθεσμία για τη διόρθωση του προϋπολογισμού, η Επιτροπή και το Συμβούλιο θα αξιολογήσουν τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί, θέτοντας την διαδικασία σε αναστολή ή σε εντατικοποίηση, εάν η προσπάθεια δεν κριθεί επαρκής.

Εάν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του υπερβολικού ελλείμματος, αλλά τα δημόσια οικονομικά έχουν εν τω μεταξύ επηρεαστεί από έκτακτα γεγονότα, η ΕΕ θα μπορούσε να συμφωνήσει να παρατείνει την προθεσμία για να παράσχει πρόσθετο χρόνο για τη διόρθωση των δημοσιονομικών και να αναθεωρήσει τις συστάσεις της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί