Με τον Δήμαρχο Χανίων η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Κρήτης

Με το Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα  συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 20 Νοεμβρίου 2018, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη στο γραφείο της στο Ηράκλειο. Η Συντονίστρια ενημερώθηκε από το Δήμαρχο για ζητήματα που αφορούν το Δήμο Χανίων και ειδικότερα θέματα αρμοδιότητας των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Κρήτης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε ζητήματα συνεργασίας των δύο φορέων και σε θέματα επικαιρότητας, όπως οι δασικοί χάρτες στην περιοχή των Χανίων αλλά και το επίσης ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της δημιουργίας και λειτουργίας Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ). Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όπως έχουν προκύψει μετά τη δημοσίευση του νόμου «Κλεισθένη», αρμόδια για να την ολοκλήρωση της διαδικασίας τελικής επιλογής και σύστασης του νέου Φορέα/Φορέων είναι η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Καθώς έχει παρέλθει η προθεσμία κατά την όποια οι Δήμοι θα μπορούσαν να  συμφωνήσουν και να καταλήξουν σε φορέα/φορείς διαχείρισης για την Κρήτη, η οριστική απόφαση αποτελεί πλέον αποκλειστική ευθύνη της Συντονίστριας Μαρίας Κοζυράκη.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί