Στην φυλακή 60χρονη στην Αθήνα για το τρομοδέμα στη Μέρκελ

Προφυλακιστέα κρίθηκε μια 60χρονη γυναίκα που συνελήφθη πριν από περίπου μια εβδομάδα στην Αθήνα, για εμπλοκή στην αποστολή τρομοδέματος στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες απ’ την αστυνομία η γυναίκα, η οποία διατηρεί κατάστημα με έπιπλα και παλαιά αντικείμενα στα νότια προάστια, συνελήφθη έπειτα από σχετικό ένταλμα καθώς οι γερμανικές αρχές βρήκαν δακτυλικό της αποτύπωμα στο βιβλίο μέσα στο οποίο βρέθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Το συγκεκριμένο τρομοδέμα είχε αποσταλεί στην κ. Μέρκελ τον Νοέμβριο του 2010, ενώ αντίστοιχα τρομοδέματα είχαν σταλεί τότε και σε άλλους ξένους ηγέτες μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Για την υπόθεση θυμίζεται ότι έχει κατηγορηθεί η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της 60χρονης τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες απ’ τις έως τώρα έρευνες δεν προκύπτει κάποια σχέση της με κάποιον απ’ τη ΣΠΦ ή γενικότερα τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η ίδια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμά ότι το αποτύπωμα της στο βιβλίο βρέθηκε πιθανότατα επειδή δάνειζε βιβλία κι ενδεχομένως αυτό ήταν ένα απ’ αυτά, καθώς αδυνατεί να εξηγήσει το πώς συνδέεται με την υπόθεση.

Η 60χρονη ήταν γνωστή στις αστυνομικές αρχές επειδή στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί