Τζανακόπουλος: Θα υλοποιηθούν όλα τα μέτρα Τσίπρα της ΔΕΘ

«Προϋπολογισμό λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης», χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2019, που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη ΔΕΘ και θα ξεπεράσουν τα 750 εκατομμύρια ευρώ, καθώς θα φτάσουν στο ύψος των 900 εκατομμυρίων.

Γι αυτό κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει αν θα αναγνωρίσει «ότι τόσο καιρό προσπαθούσε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα;», αν θα αναγνωρίσει «ότι κινδυνολογούσε ασύστολα;», αν θα αναγνωρίσει «ότι δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο και ότι η χώρα κάνει τα πρώτα της βήματα χωρίς τους περιορισμούς της επιτροπείας;» ή, όπως είπε «θα επιμείνει στην γραμμή του κυρίου Χατζηδάκη, που το καλοκαίρι εγκαλούσε τον ίδιο τον Ευρωπαίο επίτροπο κύριο Μοσκοβισί όταν εκείνος ενώπιον της ελληνικής Βουλής άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο της μη περικοπής των συντάξεων;».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2019 «Διαψεύδει τους καταστροφολόγους και τους κινδυνολόγους», και «όλους όσοι επί αρκετούς μήνες στήριξαν την αντιπολιτευτική τους τακτική απέναντι στην κυβέρνηση σε διαστρεβλώσεις, ψευδείς ειδήσεις αλλά και σε επιχειρήσεις υπονόμευσης με κάθε ευκαιρία».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η έκθεση της Κομισιόν, που θα αναρτηθεί αύριο το πρωί για την πορεία του Ελληνικού προϋπολογισμού στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξάμηνου, θα είναι θετική.

Καταρρέει το αφήγημα της ΝΔ περί 4ου μνημονίου

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η θετική πορεία των δημόσιων οικονομικών αλλά και της ελληνικής οικονομίας, εν γένει οι εξελίξεις στον οικονομικό τομέα φέρνουν σε αμηχανία τη Νέα Δημοκρατία, με δεδομένο ότι «όλοι οι θεμελιώδεις δείκτες εμφανίζουν αυτήν τη στιγμή σταθερή πορεία ανάκαμψης. Η ελληνική οικονομία αναμένεται το 2018 να κλείσει με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης της τελευταίας δεκαετίας. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις παρουσιάζουν αύξηση 16,8% στο οχτάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2017, που υπενθυμίζω ότι ήταν έτος ρεκόρ για τη δεκαετία σε ό,τι αφορά τις άμεσες ξένες επενδύσεις. Την ίδια στιγμή, οι εξαγωγές, το λιανικό εμπόριο, η βιομηχανική παραγωγή, το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, οι συστάσεις νέων επιχειρήσεων παρουσιάζουν αυξητική πορεία».

«Δεν μας κάνει εντύπωση, λοιπόν, που οι πρόσφατες αναφορές της καθόλου δεν ασχολούνται με την πορεία της οικονομίας, αλλά διαρκώς προσπαθούν να μετατοπίσουν το ενδιαφέρον σε θέματα της ακροδεξιάς ατζέντας που έχει υιοθετήσει» κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Για την τουρκική ρητορική

Αναφερόμενος στις δηλώσεις τουρκικών αξιωματούχων για τις γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Αθήνα «στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα» σημειώνοντας ότι «Οι ρητορικές εξάρσεις της Τουρκίας δεν δημιουργούν όρους καλής γειτονίας αλλά περισσότερα προβλήματα».

«Η σύστασή μας στον κ. Ερντογάν είναι να ακολουθήσει τον δρόμο του διαλόγου», συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ αναφερόμενος στην πρόσκληση Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Τουρκία, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κάτι νεότερο» και «συνεχίζονται οι συζητήσεις».

Τέλος, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση «τηρεί μια θέση αρχών απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό» και ότι «το θέμα του καταλογισμού ευθυνών για όσα συνέβησαν στην χώρα τα προηγούμενα χρόνια είναι άλλο θέμα».

«Το ζήτημα της έρευνα της Ελληνικής Δικαιοσύνης δεν αφορά την Κυβέρνηση. Όσοι μιλούν για πολιτικές διώξεις σκευωρίες προσπάθειες εξόντωσης αντιπάλων μιλούν περισσότερο για τον εαυτό τους και λιγότερο για την κυβέρνηση. Γελοίες και αναπόδεικτες κατηγορίες που επιχειρούν να καλύψουν μια σειρά από ενέργειες που οδήγησαν στην χρεοκοπία τη χώρα», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

 

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί