Ο Β. Λαμπρινός στο 20ό Πανευρωπαϊκό Συνέδριο των Ξεναγών στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στον χαιρετισμό του στο 20ό Πανευρωπαϊκό Συνέδριο των Ξεναγών, που πραγματοποιείται στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, επεσήμανε : «Αξιότιμοι επισκέπτες και σύνεδροι, καλωσορίσατε στο Ηράκλειο.

Το Συνέδριο αυτό, που διοργανώνεται από την «Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ξεναγών», την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών», το «Σωματείο  Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης», και το «Τουριστικό Γραφείο Ξεναγών Tourist Guides of Crete P. C.», και το οποίο πραγματοποιείται σήμερα στην πόλη μας, είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς θα προσφέρει την δυνατότητα να εξεταστούν ορισμένα βασικά θέματα των Ξεναγών του Τουρισμού.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ξεναγοί αποτελούν βασικά μέλη του Τουριστικού τομέα κάθε χώρας. Στην Ελλάδα εκατομμύρια επισκέπτες, εκτός από τις φυσικές ομορφιές του τόπου, με την συμβολή την Ξεναγών: μαθαίνουν τον Πολιτισμό και τις διάφορες όψεις της Ιστορίας της, γνωρίζουν τα Μνημεία και τα Μουσεία, την καθημερινή ζωή και τα έθιμα των Ελλήνων.

Τα τελευταία χρόνια, η ανάγκη μετακίνησης από τον μαζικό Τουρισμό στον ποιοτικό Τουρισμό, καθώς υπάρχουν περισσότερες αξιώσεις από μεγάλο αριθμό τουριστών, αύξησε τις απαιτήσεις και στον τομέα των Ξεναγών.

Συνέδρια όπως το σημερινό, με την συμμετοχή Ξεναγών από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, βοηθούν στην ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων σχετικώς με τον σύγχρονο Τουρισμό, έτσι οι Ξεναγοί θα έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες. Σας ευχόμαστε καλά αποτελέσματα στο Συνέδριο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί