Κατάληψη ξανά στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Βαρβάρας

Λουκέτο έβαλαν σήμερα το πρωί, 20 Νοεμβρίου, στο ενιαίο διδακτήριο του Γυμνασίου-Λυκείου Αγίας Βαρβάρας οι μαθητές του σχολείου, προχωρώντας και πάλι σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση ικανοποίησης του βασικού αιτήματος που ήταν η θέρμανση του σχολείου.

Για άλλη μια φορά η μαθητική κοινότητα αναγκάζεται να προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του σχολείου (η δεύτερη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς) καθώς παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις είχαν δοθεί από τον Δήμαρχο Γόρτυνας, πριν από ένα περίπου μήνα, τίποτα δεν έχει προχωρήσει και κανένα αίτημα δεν έχει ικανοποιηθεί.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν στο κείμενο τους οι μαθητές του Δεκαπενταμελούς του Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας από την τελευταία συνάντηση που είχαν με τον κ. Σχοιναράκη, στις 18 Οκτωβρίου, όπου και τέθηκαν υπόψιν του μια σειρά από αιτήματα που έχουν να κάνουν με τις κτιριακές εγκαταστάσεις, την ασφάλεια αλλά και τη θέρμανση των αιθουσών, καθώς ο καυστήρας είναι παλαιωμένος και επικίνδυνος για να συνεχίσει να λειτουργεί και παρά το γεγονός ότι αντιπροσωπεία γονέων μαζί με εκπαιδευτικούς του σχολείου είχαν επισκεφτεί το Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει, κανένα αίτημα δεν έχει ικανοποιηθεί, ούτε καν αυτό για το οποίο είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο Δήμαρχος προσωπικά ότι δηλαδή θα μπουν κλιματιστικά σε κάθε αίθουσα.

Επίσης, όπως συνεχίζουν στο κείμενό τους οι μαθητές, επανερχόμενοι στα προβλήματα του σχολείου δεν υπάρχει στέγαστρο στις κερκίδες και οι μαθητές στα διαλείμματα παραμένουν στη βροχή, τα παράθυρα θέλουν αντικατάσταση γιατί «μπάζουν» κρύο και είναι επικίνδυνα τα τζάμια, οι κουρτίνες στις αίθουσες είναι σχισμένες και παλιές, από το κάτω κτίριο αποτοιχίζονται σοβάδες και πέφτουν με κίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών, δεν υπάρχουν αρκετές αίθουσες διδασκαλίας, δεν υπάρχει ασφαλής αίθουσα μουσικής, ο καυστήρας είναι τόσο παλαιός που εγκυμονεί τον κίνδυνο ατυχήματος και επιπλέον δεν υπάρχει κάποιος φύλακας στο κτίριο, ώστε η πρόσβαση να είναι εφικτή σε όποιον θέλει να μπει ακόμα και σε ώρα λειτουργίας του σχολείου.

Το βασικότερο όμως αίτημα που ήταν η θέρμανση δεν έχει ακόμα ικανοποιηθεί, αφού από τις 18 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα και παρά την προσωπική δέσμευση του Δημάρχου κ. Σχοιναράκη δεν έχουν τοποθετηθεί κλιματιστικά στις αίθουσες και δεν έχει εξασφαλιστεί η θέρμανση του σχολείου.

Τόσο η μαθητική κοινότητα, αλλά και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αγωνιούν και μάλιστα δεν έχουν καμία νεότερη ενημέρωση, γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση στο να αντιμετωπιστούν άμεσα τα πιο βασικά και επείγοντα ζητήματα που είναι η θέρμανση και η ασφάλεια των παιδιών. Αντιπροσωπεία των μαθητών προσπάθησε να συναντήσει σήμερα τον Δήμαρχο, ο οποίος όμως ήταν στο Ηράκλειο σε κάποιο δικαστήριο του Δήμου, αποσπώντας τη δέσμευση ότι αύριο το πρωί γύρω στις 10:00 π.μ. θα βρίσκεται στο σχολείο. Η αντιπροσωπεία των παιδιών εξέφρασε τα αιτήματα των μαθητών στον αντιδήμαρχο κ. Σπαντιδάκη τον οποίο και συνάντησαν στο Δημαρχείο της Αγίας Βαρβάρας. Αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να υποχωρήσουν και να λήξουν την κατάληψη αν δεν δουν πράξεις και όχι μόνο υποσχέσεις.

Με όσο …χιούμορ τους έχει ακόμα απομείνει, προσκαλούν τον Δήμαρχο σε συνάντηση με δυο μαντινάδες που έχουν ανεβάσει σε πανό στην είσοδο του σχολείου.

Ακόμα δε μας φέρατε το κλιματιστικό

καυστήρα μας ετάξατε, μα πούντονε κι αυτό;

Αν θέλετε ν’ ανοίξει ετούτο το σχολειό,

θέμε να τα φέρετε γρήγορα και τα δυο!

Ας ελπίσουμε ότι οι μαντινάδες των παιδιών θα βρουν ευήκοα ώτα!

 

apopsilive.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί