Αντιδράσεις σε Δημοτικό Συμβούλιο της Κρήτης, για την πρόταση να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τον Κατσίφα

Μια πρόταση που προκάλεσε αντιδράσεις, σε σημεία και έντονες, έγινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας όταν ο Ανδρέας Παπαδοπετράκης έθεσε προς ψήφιση την ιδέα του να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τον Κωνσταντίνο Κατσιφά τον οποίο σκότωσε η αλβανική αστυνομία μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών.

Η πρόταση αυτή έφερε την αποχώρηση του Μιχάλη Μαχαιρά και του Αργύρη Πανταζή από την ψηφοφορία με τον κ. Μαχαιρά να τονίζει στη συνεδρίαση και στους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους πως θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά πριν αναγνωρίσουν ως «ήρωα» ένα  άνθρωπο που έχασε τη ζωή του υπό τέτοιες συνθήκες, αφού ένας τέτοιος χαρακτηρισμός θα πρέπει να απονέμεται σε αυτούς που πραγματικά αγωνίζονται για την πατρίδα. Από την πλευρά του ο Αργύρης Πανταζής ανέφερε πως δεν είναι δουλειά του Δημοτικού Συμβουλίου

Ανάλογη αντίδραση είχε και ο πρόεδρος του Μύρτους Αλέξανδρος Παντελάκης ο οποίος τόνισε πως δεν μπορεί να θεωρείται ήρωας κάποιος που οργανώνει μια επίθεση με καλάσνικοφ και τελικά πέφτει νεκρός από την αστυνομία, η οποία , όπως θα γινόταν και στην Ελλάδα, είχε υποχρέωση να αντιδράσει.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, με ανοιχτά και κλειστά τα μικρόφωνα, εντός και εκτός αίθουσας πολλά ακούστηκαν και τελικά μετά και τις αποχωρήσεις η πρόταση κατά πλειοψοηφία έγινε δεκτή με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλία Νταραρά να ψηφίζει λευκό.

Ο Ανδρέας Παπαδοπετράκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως η πρόταση να τιμηθεί ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε κανείς να προτείνει αφού πρόκειται για ένα άνθρωπο που πέθανε για την Ελλάδα με τη σημαία πάνω του. «Η χειρότερη μορφή ρατσισμού είναι να μισείς την ίδια σου τη χώρα», ήταν το σχόλιό του ενώ ανέφερε επίσης πως στις 2 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί μνημόσυνο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσιφά στην πλατεία του Κάτω Χωριού.

Ράδιο Λασίθι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί