Προθεσμία να απολογηθούν έλαβαν έξι από τους συλληφθέντες από την πορεία του Πολυτεχνείου

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου θα απολογηθούν στον ανακριτή οι έξι κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος, που συνελήφθησαν για τα επεισόδια μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι κατηγορούμενοι, μετά από προθεσμία που έλαβαν για τις απολογίες τους, καλούνται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή για την κατηγορία της έκρηξης, που είναι κακουργηματικού βαθμού, καθώς και το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Εν τω μεταξύ, για τις 29 Νοεμβρίου προσδιορίστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη άλλων επτά συλληφθέντων για τα επεισόδια της επετείου του Πολυτεχνείου, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης και της αντίστασης κατά της Αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι για τα επεισόδια σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες για συνολικά δεκαεννέα συλληφθέντες, εκ των οποίων κάποιοι νοσηλεύονται και κάποιοι είναι ανήλικοι και έχουν αφεθεί ελεύθεροι, καθώς για αυτούς επιλαμβάνονται οι αρμόδιοι για ανήλικους δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί