ΠΟΕ-ΟΤΑ – Κλειστά σήμερα τα αμαξοστάσια των δήμων σε όλη τη χώρα για τα εργατικά δυστυχήματα

Κλειστά είναι σήμερα τα αμαξοστάσια των δήμων όλης της χώρας, ως εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα αλλεπάλληλα θανατηφόρα εργατικά “ατυχήματα”, με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤA πάρθηκε μετά από τα τελευταία “ατυχήματα” στους δήμους Ασπρόπυργου και Αλίμου, καθώς όπως διαπιστώνει υπάρχει συνεχής αδιαφορία των αρμοδίων υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών, καθώς και των δημάρχων, στις συνεχείς εκκλήσεις για την παροχή ατομικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤA,οι εργαζόμενοι στους δήμους κλείνουν σήμερα, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, από τα ξημερώματα, τα αμαξοστάσια των δήμων «ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, θυμού και αγανάκτησης για τις τραγικές απώλειες συναδέλφων μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος».

«Ας αναλάβει ο καθένας επιτέλους την ευθύνη του. Τόσο το Υπουργείο Εργασίας όσο και το Υπουργείο Εσωτερικών που είναι υπεύθυνα για τους ελέγχους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας όλων των Δήμων, όσο και οι Αιρετοί όλης της χώρας που εντατικοποιούν σε υπέρμετρο βαθμό την εργασία των συναδέλφων στην τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια εκατόμβη νεκρών. Πόσο αίμα πρέπει επιτέλους να χυθεί στον αγώνα του μεροκάματου για να ευαισθητοποιηθούν οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας;», αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου αναφέρονται:

“Μετά από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μετά από το έκτακτο  Δ.Σ του συλλόγου μας, ο σύλλογος αποφασίζει ομόφωνα να στηρίξει το κλείσιμο των αμαξοστασίων και των υπηρεσιών καθαριότητας όλων των Δήμων της χώρας, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, θυμού και αγανάκτησης για τις τραγικές απώλειες συναδέλφων μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Ακόμα για την παντελή έλλειψη στα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) και τη μη τήρηση ακόμη και της υφιστάμενης Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί