Η. Λυγερός: “Πολύτιμο εργαλείο η διατήρηση της συλλογικής μας μνήμης”

Δήλωση Ηλία Λυγερού με αφορμή την 45η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

Ημέρα μνήμης η σημερινή. Τιμούμε τους αγώνες του Ελληνικού λαού για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Το Πολυτεχνείο ήταν και παραμένει το σύμβολο της αντίστασης της νεολαίας μας στο στρατιωτικό – φασιστικό καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών.

Τιμούμε τους νεκρούς που έδωσαν τη ζωή τους για το μεγάλο αγαθό της διεκδίκησης των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Στις σημερινές συνθήκες ο λαός μας είναι βαθιά πληγωμένος από τις πολιτικές της λιτότητας και την αποσύνθεση του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού, όμως πρέπει να πάρουμε δύναμη από τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και να  διεκδικήσουμε, από το δικό μας μετερίζι, την ανασυγκρότηση της χώρας μας .

Είναι πολύτιμο εργαλείο η διατήρηση της συλλογικής μας μνήμης για να κατακτήσουμε την διεύρυνση της Δημοκρατίας και να συνδέσουμε το όραμα της ανάπτυξης με τους αγώνες και τις θυσίες των Ελλήνων που υπερασπίστηκαν ιδανικά και αξίες, τα οποία έχουν καταγραφεί στην συνείδηση του δημοκρατικού λαού της πατρίδας μας.

Το Πολυτεχνείο διατηρεί την διαχρονική του αξία και είναι ένας φωτεινός φάρος στον δρόμο προς την ελευθερία και την πρόοδο.

Ποτέ ξανά φασισμός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί