2.500 χιλιάδες άνθρωποι στην Γιορτή Αθλητισμού 2018!

Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αθλητισμού 2018 στη μνήμη του Πρωταθλητή Ποδηλασίας Α.με.Α Γιώργου Σηφάκη την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 στο Κλειστό Γυμναστήριο «2 Αοράκια» και οι 2000 χιλιάδες μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων του Νομού Ηρακλείου, οι  μαθητές από το 2ο και 3ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, οι σπουδαστές του δημόσιου ΙΕΚ και του ιδιωτικού ΙΕΚ ΑΚΜΗ, εκπαιδευτικοί και γονείς, με τον θαυμασμό και την χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, μίλησαν, αγκάλιασαν, φωτογραφήθηκαν και πήραν αυτόγραφα από τον θρύλο του Ελληνικού αθλητισμού Πύρρο Δήμα, τους σπουδαίους Ολυμπιονίκες μας Κώστα Θάνο και Ηρακλή Δεσκουλίδη και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή ΕΔ&ΣΑ Γιάννη Καργιωτάκη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή παρακολούθησαν τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Κρήτης κ.Καρακούδη Στέλιο και τον Αντιπρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων κ.Μαράκη Μανώλη να τους παρουσιάζουν με βίντεο και ομιλίες την «φονική» μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων και να  τους παροτρύνουν με οδηγίες και συμβουλές να εφαρμόζουν πιστά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Και τέλος, με μεγάλο ενθουσιασμό παρακολούθησαν τους αθλητές των συλλόγων ΠΑΛ.ΕΥ.Ε., ΑΣΚΑ Ηράκλειο, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΡΑΤΕ ΣΟΤΟΚΑΝ ΝΤΟ Ηρακλείου, ΤΑΛΩΣ και Γ.Ε.Η., υπό την καθοδήγηση των έμπειρων προπονητών τους να παρουσιάζουν τα αθλήματα της Ολυμπιακής Πάλης, της Άρσης Βαρών, του Μπάσκετ με αμαξίδια, του Καράτε, της Άρσης Βαρών Α.με.Α. και της Ξιφασκίας και στην συνέχεια να τα γνωρίσουν δοκιμάζοντάς τα.

Ο Αθλητικ’ος Σύλλογος ευχαριστεί:

Τον Δήμο Ηρακλείου που υπό την αιγίδα του διοργανώθηκε η Γιορτή Αθλητισμού 2018 στη μνήμη του Πρωταθλητή Ποδηλασίας Α.με.Α. Γιώργου Σηφάκη και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ.Βαρδαβά Κωνσταντίνο. Τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ.Τερζάκη Γεώργιο, καθώς και τους Διευθυντές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ.Μπερκούτη Αντώνιο και κα.Μακρυγιαννάκη Στυλλιανή αντίστοιχα, που μας έφεραν σε επαφή με τα σχολεία του Νομού μας. Τους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν.

Τις σχολές παραδοσιακών χορών ΑΟΡΕΙΤΕΣ που «άνοιξαν» και φέτος με τρόπο εντυπωσιακό την Γιορτή Αθλητισμού 2018. Το RADIO FAMILY 89,5 FM που όπως και πέρσι «έντυσε» μουσικά την εκδήλωση και μετέδωσε ζωντανά ενότητές της

Τους χορηγούς μας: AEGEAN AIRLINES, MARE COFFEE BAR & FOOD, το εστιατόριο/ταβέρνα ΠΕΤΟΥΣΗΣ στην Αμμουδάρα, το ανθοπωλείο YUCCA, την διαφημιστική εταιρεία VISION GROUP, την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας VOX, το THALASSO by Aegeo Spas και τον κ.Στέφανο Πατεράκη, τον καθηγητή φυσικοθεραπείας και καλλιτεχνικό φωτογράφο για τα βίντεο που προβλήθηκαν και τις φωτογραφίες.

Ευχαριστούμε πολύ το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ηρακλείου και τους εθελοντές σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Ευχαριστούμε τον κ.Ποτουρίδη Παύλο (Καθ. Φυσικής Αγωγής), ο οποίος παρουσίασε την εκδήλωση, τον Διευθυντή της ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2018 κ.Μαματζάκη Γιώργο (Διευθυντής του THALASSO by Aegeo spas), τον κ.Τσαϊνη Γιάννη (Καθ. Φυσικής Αγωγής), τον κ.Τσιράκο Δημήτρη (Διευθυντής αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ηρακλείου) για την καθοριστική βοήθειά τους στα τεχνικά ζητήματα και όχι μόνο.

Και τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στις σπουδαίες προσωπικότητες του Ελληνικού αθλητισμού, στους Ολυμπιονίκες μας Πύρρο Δήμα, Κώστα Θάνο, Ηρακλή Δεσκουλίδη και στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή ΕΔ&ΣΑ Γιάννη Καργιωτάκη που με μεγάλη αγάπη συμμετείχαν στην εκδήλωση, αγκαλιάζοντας τους μικρούς μαθητές σαν να ήταν δικά τους παιδιά.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν οι: Παραολυμπιονίκες μας Γιώργος Καπελλάκης και Μανώλης Στεφανουδάκης, κ.Συριγωνάκης Νίκος ( Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, Υπεύθυνος Αθλητισμού), κ.Βαρδαβάς Κώστας (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού), κα.Καναβάκη Μαρία (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής), Υ/Α’ κα.Έφη Κουλαρά του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, Σπύρος Καλλέργης (Υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου).

Οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας, Κώστα Θάνος, Ηρακλής Δεσκουλίδης και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Γιάννης Καργιωτάκης μετά από πρόσκληση επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Αρναουτάκη Σταύρο και τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Λαμπρινό Βασίλη ο οποίος τους δώρισε μετάλλια του Δήμου Ηρακλείου, ενώ ο εκπρόσωπος της Γιορτής Αθλητισμού 2018 στην μνήμη του Πρωταθλητή Ποδηλασίας Α.με.Α Γιώργου Σηφάκη κ. Μαματζάκης Γιώργος απένειμε πλακέτα τιμής ένεκεν στον Δήμαρχο κ.Λαμπρινό για την έμπρακτη ηθική και υλική υποστήριξη που προσφέρει από το 2014 έως και σήμερα στην διοργάνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί